Rudens ir īstais brīdis, kad savā ēdienkartē pēc iespējas biežāk iekļaut bietes. Izmēģiniet šo vienkāršo vakariņu recepti. Liec galdā marinētu biešu tarti!
1. Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.
2. Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
3. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodiņā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un pievieno sarīvētu citrona miziņu. Pievieno medu, čili, sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
4. Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru un fetas sieru. Pēc vēlmēm pievieno garšai sāli un piparus.
5. Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un garnē ar rukolu.