Garda vakariņu recepte: biešu tarte

© pexels.com

Rudens ir īstais brīdis, kad savā ēdienkartē pēc iespējas biežāk iekļaut bietes. Izmēģiniet šo vienkāršo vakariņu recepti. Liec galdā marinētu biešu tarti!

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums gatavās kārtainās mīklas;
  • 3 bietes;
  • sula un miziņa no 1 citrona;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 tējkarote medus;
  • ½ tējkarotes čili piparu pulvera;
  • 200 g krēmsiers;
  • 100 g fetas siers;
  • 100 ml saldais krējums;
  • 50 g rukola garnējumam.

Pagatavošana:

1. Kārtaino mīklu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.

2. Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.

3. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodiņā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un pievieno sarīvētu citrona miziņu. Pievieno medu, čili, sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.

4. Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru un fetas sieru. Pēc vēlmēm pievieno garšai sāli un piparus.

5. Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un garnē ar rukolu.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais