Izmēģini! Biešu salāti ar pekanriekstiem

© pexels.com

Iepriecini savu vēderu un garšu kārpiņas. Pagatavo gardu biešu salātus!

Sastāvdaļas:

  • 100 g svaigas salātlapas;
  • 2-3 bietes;
  • 100 g pekanrieksti;
  • 150 g mīksts kazas siers;
  • sula un miziņa no 1 citrona;
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 tējkarote medus;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītes. Iemarinē, aplejot ar citronu sulu, pievienojot citronu miziņas, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.

2. Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.

3. Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais