Iesaka Olga Rajecka! Dziedātājas svētku salātu recepte

© Publicitātes foto

Kā zināt, kad pienākuši svētki? Tad, kad galdā tiek celti klasiskie salāti! To pagatavošana gan mēdz prasīt laiku un rūpību, piemēram, lai pienācīgi sasmalcinātu visas sastāvdaļas un ļautu visam labi ievilkties – otrajā dienā tādi gardumi ir pat vēl labāki. Dziedātāja Olga Rajecka kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavo siļķi kažokā.

Olgai Rajeckai ir rūpīgi izstrādāti ēšanas paradumi: “Divas reizes nedēļā ēdu gaļu, vienu - reizi zivi, trīs reizes - zupu, bet katru dienu - olas, svaigus dārzeņus, citronus, ābolus un citus augļus. Ģimenei parasti gatavoju es, sestdienu un svētdienu rīti mums ir īpaši garo brokastu un pārrunu laiks. Draugiem arī gatavoju - svētkos un pēc deju mēģinājumiem, piemēram, skābu kāpostu zupu, kartupeļu kārtojumu, dažādus salātus.”

Viņas visu laiku iecienītākie ēdieni ir pamatīgi un spēcinoši: cepelīni, kartupeļu pankūkas, skābu kāpostu zupa, ukraiņu borščs, gulašzupa, ķirbju zupa, dažādi salāti ar pupiņām, cepeša gaļas salāti un biezpiena kūka ar zemenēm.

Publicitātes foto

Siļķe kažokā

Nepieciešams (3 cilvēkiem):

  • 3 olas;
  • 2 vidēja izmēra bietes;
  • 3 vidēja izmēra kartupeļi;
  • 1 vidēja izmēra sīpols;
  • 200 g skābā krējuma;
  • 125 g majonēzes;
  • 3 marinēti gurķi;
  • 90 g siļķes;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • sauja sagrieztu lociņu un diļļu.

Pagatavošana:

Novāri bietes, kartupeļus un olas, atdzesē un sarīvē. Sagriez siļķi, sīpolus, zaļumus. Sarīvē marinēto gurķi. Majonēzi sajauc ar krējumu un garšvielām. Kārto siļķi traukā: liec siļķi, tad sīpolus, daļu kartupeļu, daļu mērces. Sajauc bietes ar ēdamkaroti mērces, kārto pa virsu. Liec pārējos kartupeļus, mērci, pa virsu - olas un zaļumus.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais