Intars Busulis iesaka recepti, kas patiks ikvienam saldummīlim

© Publicitātes foto

Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.

Saldā šokolādes desa ar Selgas cepumiem

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa Selga klasiskie cepumi;
  • ½ paciņa sviesta (apmēram 90-100g);
  • 10 tējkarotes nesaldināta kakao;
  • 6 tējkarotes medus;
  • 1 ola;
  • marmelāde (apmēram 100g).

Pagatavošana:

  1. Bļodā sadrupina Selga cepumus. Var drupināt gan smalkākos, gan lielākos gabalos.
  2. Sīkos gabaliņos sagriež marmelādi un pievieno klāt sadrupinātajiem cepumiem.
  3. Katlā ieliek kausēties sviestu, pievieno medu un olu.
  4. Visu masu katlā maisot, pievieno nesaldināto kakao. Turpina maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Masai klāt pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi. Visu kārtīgi samaisa.
  6. Masu kārto uz cepampapīra un veido garenā desas formā. Izveidoto desu ietin cepampapīrā, lai saglabātu formu, un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai sacietē.
  7. Izņem no ledusskapja, sagriež un pasniedz baudīšanai.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais