Aminata iesaka: kārdinošā ābolu pīrāga recepte

© Publicitātes foto

Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.

Publicitātes foto

Ābolu pīrāgs

4 porcijas
Pagatavošanas ilgums - 90 minūtes

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 150 g sviesta;
  • 225 g miltu;
  • 20 ml ūdens;
  • 1 olas dzeltenums un baltums mīklas apsmērēšanai;
  • šķipsniņa cukura;
  • šķipsniņa sāls.

Karamelei:

  • 160 g cukura;
  • 30 g sviesta;
  • 200 ml kafijas krējuma.

Pīrāgam:

  • 500 g ābolu;
  • 1 mandarīns;
  • 1 tējk. malta kanēļa;
  • 1 ēdamk. miltu.

Pasniegšanai:

  • vaniļas saldējums.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu, savienojot visas sastāvdaļas, cītīgi izmīci. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.
  2. Tikmēr gatavo karameli. Izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu. Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē.
  3. Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos un sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna.
  4. Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā. Ar dakšiņu sadursti mīklu.
  5. Pildi tajā ābolus. Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu.
  6. Sakul olas baltumu un apsmērē mīklu.
  7. Cep 200 grādos 22-25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai. Pasniedz siltu ar saldējumu.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais