Basketbolists iesaka: garda brīvdienu vakariņu recepte

© Publicitātes foto

Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!

Publicitātes foto

Desiņas ar sautētiem kāpostiem

Nepieciešams (4 personām) :

  • 800 g kartupeļu;
  • 3 ēdamk. cukura;
  • 600 g karsti kūpinātas desiņas;
  • 1 liels sīpols;
  • saulespuķu eļļa cepšanai;
  • 30 g sviesta;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.

Pagatavošana:

Pagatavošanas ilgums 1 stunda

  • Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
  • Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.
  • Pielej ūdeni vai buljonu - tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.
  • Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk - pēc nepieciešamības.
  • Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais