RECEPTE: Minestrone zupa

© unsplash.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!

Sastāvdaļas:

(~6 personām, gatavošanas laiks 45 min)

  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 smalki sakapāts sīpols;
  • 1 smalki sagriezts selerijas kāts;
  • 2 kubiņos sagriezti vidēja izmēra burkāni;
  • 2 kubiņos sagriezti kartupeļi;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 l buljona;
  • 400 g konservētu tomātu;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • timiāna zariņi;
  • sāls, melnie pipari;
  • 100 g spinātu lapu;
  • 50 g makaronu;
  • 400 g konservētu turku zirņu.

Pagatavošana:

  1. Aptuveni 5 minūtes olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas, kartupeļus un burkānus.
  2. Pievieno timiānu un tomātu pastu, apcep vēl dažas minūtes.
  3. Pievieno konservētus tomātus, buljonu un visu uzvāri.
  4. Gatavo līdz kartupeļi ir mīksti (aptuveni 10 min).
  5. Turku zirņiem nolej šķidrumu, noskalo un pievieno tos zupai. Pievieno arī makaronus, sāli un piparus pēc garšas.
  6. Visu apmaisi un vāri, līdz makaroni ir gatavi.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais