Aveņu deserta recepte romantiskam Valentīna dienas vakaram

© pexels.com

Iepriecini savu otru pusīti Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, ar gardu un gaisīgu desertu!

Nepieciešams:

  • 140 g saldētas avenes;
  • 2 ēdamk. šampanieša;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 4 ēdamk. brūnā cukura;
  • 2 tējk. kaltētu aveņu;
  • smilšu cepumi.

Pagatavošana:

1. Atkausējiet avenes.

2. Atkausētās avenes sablenderējiet kopā ar šampanieti viendabīgā masā.

3. Ņemiet caurduri un izkāsiet iegūto biezeni, lai tajā nebūtu nevienas aveņu sēkliņas.

4. Katliņā lejiet saldo krējumu, kuram pievienojiet klāt cukuru.

5. Lieciet katliņu uz plīts un karsējiet saldo krējumu līdz tajā esošais cukurs ir izkusis. Brīdī, kad cukurs ir izkusis, nepārtraukti maisot, vāriet saldo krējumu aptuveni 3 minūtes.

6. Pēc trīs minūtēm noņemiet katliņu no plīts. Saldajā krējumā iemaisiet aveņu - šampanieša biezeni.

7. Pagaidiet aptuveni 15 minūtes līdz masa nedaudz atdziest un pēc tam sadaliet to divās daļās, un pildiet trauciņos.

8. Lieciet desertu uz 30 minūtēm ledusskapī.

9. Pašās beigās saldo ēdienu dekorējiet ar kaltētām avenēm.

10. Desertu baudiet vēl pēc divām stundām, kad tas ir pilnībā atdzisis un nedaudz sastindzis! Saldo ēdienu ēdiet tāpat vai kopā ar smilšu cepumiem!

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais