Izmēģini! Vegāniskā banānmaize ar avenēm

© pexels.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.

Sastāvdaļas:

  • 230 g auzu miltu vai pilngraudu kviešu miltu;
  • 3 biezenī sastampāti banāni un viens vesels banāns;
  • 80 g smalki sagrieztu dateļu;
  • 100 ml sojas, auzu vai kokosriekstu piena;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • 2 ēdamk. citrona vai laima sulas;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 80 g valriekstu vai pekanriekstu;
  • 3 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu;
  • 200 g saldētu vai svaigu aveņu;
  • 2 ēdamk. čia sēklu;
  • 2 ēdamk. ūdens.

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri avenes ar čia sēklām un ūdeni, izslēdz uguni un atstāj, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
  2. Bļodā sajauc banānu biezeni ar datelēm, citrona vai laima sulu un augu pienu.
  3. Pievieno auzu miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, sāli un visu samaisi viendabīgā masā.
  4. Pievieno riekstus un kokosriekstu skaidiņas un atkal visu samaisi.
  5. Ietauko cepamo formu, lej mīklu tajā.
  6. Liec virsū aveņu - čia sēklu maisījumu un nedaudz iemaisi to mīklā.
  7. Pārgriez veselo banānu uz pusēm, liec to virsū mīklai ar griezuma pusi uz augšu.
  8. Cep cepeškrāsnī 160 grādu karstumā aptuveni 50 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
  9. Pasniedz atdzesētu.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais