Ideja vakariņām: Neparastais dārzeņu pudiņš

© unsplash.com

Palutini sevi un savus mīļos ar gardo dārzeņu pudiņu. Ar recepti dalās pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "ELVI" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

Sastāvdaļas:

  • 4 olas;
  • 200 ml piena;
  • 140 g kviešu miltu;
  • sāls, melnie pipari pēc garšas;
  • 250 g ķiršu tomātiņu;
  • 200 g paprikas;
  • 1 sarkanais sīpols;
  • daži rozmarīna un timiāna zariņi;
  • 1-2 ķiploka daiviņa;
  • 2 ēdamk. olīveļļas;
  • 100 g rikottas siera;
  • sāls un melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu - sakuļ kopā olas, pienu, miltus, sāli un piparus.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, ietauko pudiņa cepamo veidni.
  3. Lielā bļodā ielej olīveļļu, pieliec caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus, nedaudz sakapātu rozmarīna zariņu un timiāna lapiņu.
  4. Pieliec veselus ķiršu tomātiņus, palielos gabalos sagrieztu papriku, daiviņās sagrieztu sīpolu.
  5. Visu viegli apmaisi un liec cepties uz cepampaplātes aptuveni 15-20 minūtes,
  6. Blakus novieto veidni, kurā gatavosi pašu pudiņu (formai ir jābūt karstai, kad liesi tajā mīklu).
  7. Izņem no krāsns dārzeņus, bet pudiņa cepamo veidni ietauko ar 2 ēdamk. olīveļļas un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz minūti (eļļai arī ir jāuzkarst).
  8. Lej formā mīklu, viducī novieto ceptus dārzeņus un rikotas siera piciņas.
  9. Liec cepeškrāsnī un cep 20-30 min, līdz pudiņš ir pacēlies un ir izveidojusies zeltaina garoziņa. Pasniedz karstu.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais