Šefpavārs Gordons Remzijs dalās ar perfekto pankūku recepti brīvdienu rītiem

© EKP/MPI/Capital Pictures

Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs sociālajos medijos dalījies ar savu perfekto pankūku recepti. Izmēģini arī tu!

Vajadzēs:

  • 150 g miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 3 olas;
  • 75 ml ūdens;
  • 120 ml paniņas;
  • 2 banānus;
  • saulespuķu eļļu;
  • 50 g cukura;
  • sviestu;
  • rumu (nav obligāti nepieciešams);
  • sāli.

Pagatavošana:

  1. Ņemiet bļodu un tajā iesijājiet miltus. Pievienojiet klāt arī cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  2. Citā bļodā iesitiet trīs olas. Sakuliet tās ar dakšiņu.
  3. Maisot lēnām miltiem lejiet klāt sakultās olas. Maisiet tik ilgi līdz esat ieguvis viendabīgu masu.
  4. Krūzē sajauciet kopā ūdeni ar paniņām.
  5. Enerģiski maisot miltu - olu masu, lēnām tai pievienojiet klāt pusi no krūzītes satura.
  6. Kad atkal esat ieguvis viendabīgu masu, pievienojiet klāt atlikušo krūzītes saturu.
  7. Uzlejiet uz pannas nedaudz eļļu un sakarsējiet to.
  8. Lejiet uz pannas daļu pankūku mīklas. Cepiet katru pankūkas pusi precīzi vienu minūti un 30 sekundes.
  9. Pēc tam nepieciešams pagatavot karameļu mērci. Pannā beriet cukuru. Kad tas ir nedaudz karamelizējies, pievienojiet klāt kārtīgu sviesta pikuci.
  10. Kad sviests ir izkusis, tam pievienojiet šķēlītēs sagrieztu banānu. Ja vēlaties, tad varat karamelei pievienot klāt arī rumu.
  11. Pievienojiet karameļu mērcei klāt nedaudz ūdens, lai tā kļūtu mazliet šķidrāka, un nedaudz pakarsējiet mērci.

Kad mērce gatava, pārlejiet to pāri pankūkām.

P.S. Šefpavārs iesaka, pasniedzot pankūkas, pievienotām tām klāt nelielu saldējuma bumbiņu!

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais