RECEPTE: Šokolādes kūka nieka 40 minūtēs

© pexels.com

Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt un pagatavot vegānisko šokolādes kūku! Tās pagatavošanai būs nepieciešamas 40 minūtes.

Nepieciešams:

Sausās sastāvdaļas:

  • 200 g miltu;
  • 30 g kakao pulvera;
  • 130 g brūnā cukura;
  • 8 g cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote dzeramās sodas;
  • 50 g tumšās šokolādes "čipsu" jeb gabaliņu;
  • Šķipsna sāls.

Mitrās sastāvdaļas:

  • 140 g labi nogatavināta banāna mīkstuma;
  • 50 ml neitrālas garšas eļļas;
  • 1 ēdamkarote apelsīna sulas;
  • 110 g ūdens vai augu piena alternatīvas.

Virspuse:

  • 150 g tumšās šokolādes "čipsu" jeb gabaliņu;
  • 50 g margarīna vai vegānā sviesta.

Pagatavošana:

Vienā traukā savieno visas sausās sastāvdaļas, otrā samaļ kopā visas mitrās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. Savieno visas sastāvdaļas, rūpīgi samaisa, lej formā un liek cepties 20 minūtes.

Sakausē šokolādes gabaliņus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai. Atdzesē un pasniedz. Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais