Vai esi gatavs baudīt īstu siera garšu šajos Jāņos? Šova "Slavenības. Bez filtra" veterāne Magone Liedeskalna atklāj, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru no lauku labumiem, kurš liks pat pirkstus aplaizīt!
Iepazīsti šo vienkāršo siera gatavošanas procesu, uzzinot, kādas sastāvdaļas un garšvielas ir nepieciešamas, un kādi knifi jāņem vērā, lai pagatavotu sieru mīkstu, vai tieši pretēji - stingru. Ar Magones recepti pagatavosi nevainojami garšīgu Jāņu sieru, kas pārsteigs pat visizvēlīgākos gardēžus! Pārbaudītā recepte noderēs pat tiem, kuri sieru nekad iepriekš pašu rokām nav sējuši.
Jāņu sieram vajadzēs:
Olas
Piens
Biezpiens
Sāls, ķimenes
Pagatavošana
Biezpienu sajauc ar olām. Katliņā uzkarsē pienu ar šķipsniņu sāls un ķimenēm. Karstā pienā iemaisa biezpiena masu. Nedaudz pavāra un tad masu nokāš. Nokāsto masu liek zem sloga.