Karamelizēti banāni - deserts dzīves baudītājiem

© Pexels.com

Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties! Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.

Nomizo un biezās ripiņās sagriež 2 lielus banānus.

Sausā pannā uz mērenas uguns apgrauzdē 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu, līdz tās kļūst zeltainas, tad noņem.

Pexels.com

Pannu liek atpakaļ uz uguns, pievieno 50 g sviesta un ļauj tam izkust. Pievienojiet sviestam 90 g pūdercukura un ļaujiet tam burbuļot, nemaisot, bet gāžot pannu no vienas puses uz otru, lai cukurs un sviests sajauktos.

Uzmanīgi vērojiet, kā cukurs un sviests sāk kļūt zeltaini, tad pievienojiet sagrieztus banānus. Vienu vai divas reizes viegli samaisiet, lai banāni pārklātos ar karameli, pēc tam ļaujiet gatavoties 3 vai 4 minūtes, līdz banāni kļūst nedaudz mīksti.

Pexels.com

Bez pārtraukuma skatieties, līdz sviesta un cukura karamele ir kļuvusi vidēji brūna un puto.

Uzmanīgi ielejiet 50 ml ūdens, pēc tam strauji samaisiet, sajaucot cukuru un sviestu sīrupainā, īrisa krāsas mērcē. Noņem no uguns.

Divās seklās bļodiņās ielieciet divas saldējuma bumbiņas - lieliski piestāvēs vaniļas vai šokolādes.

Pexels.com

Šo desertu var pasniegt arī kopā ar beļģu vafelēm vai drupinātiem cepumiem saldējuma vietā.

Pārklājiet banānus un mērci pāri saldējumam, pārkaisiet ar grauzdētajām mandelēm un nekavējoties pasniedziet. Sagatavotā porcija piemērota diviem cilvēkiem.

Virtuvē

Karamelizēti banāni ar mandeļu skaidiņām - tas ir debešķīgi gards un neticami viegli pagatavojams deserts dzīves baudītājiem - visiem tiem, kas meklē izcilas garšas, bet nevēlas piepūlēties! Ar recepti dalās Nigel Slater no “The Guardian” komandas.