Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!
Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.
Ir īstais laiks, lai uzturā lietotu cukīni. Šis dārzenis ir bagāts ar daudz organismam vērtīgajiem vitamīniem, piemēram, A, B un C grupas vitamīniem, un citām minerālvielām. Izlasiet un noskaidrojiet, ko labu veselībai var sniegt cukīni, ja iekļausiet to ikdienas ēdienkartē!
Kombuča ir raudzēts, viegli dzirkstošs tējas dzēriens. Šis tējas dzēriens satur dažādus antioksidantus, B grupas vitamīnus, enzīmus un organiskās skābes, kas ir labas veselībai. Pagatavo pats savu kombuču, tas aizņems nedaudz laika, bet process ir visai vienkāršs!
Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju.
Karstajās vasaras dienās, lai atveldzētos lielisks palīgs būs gardas un vienkārši pagatavojamas ledus tējas. Izmēģini un atrodi savu iecienītāko šīs vasaras ledus tēju!
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.
Arvien biežāk tik runāts par cukura un balto miltu kaitīgumu veselībai, tāpēc pārbaudām, vai iespējams pagatavot kūku bez šīm sastāvdaļām, vienlaikus saglabājot tekstūru un nezaudējot garšu. Šoreiz, iedvesmojoties no katogēnā uztura jeb keto receptēm, testa nolūkos izvēlamies visiem pazīstamo siera kūku un eksperimentējam ar sastāvdaļām, aizstājot baltos miltus un cukuru.
Piparmētru tēja ir viena no veldzējošakajām un veselīgākajām tējām arī karstā formā. Taču šoreiz piedāvājam izmēģināt mazliet neveselīgāku, jo jāpievieno cukurs, taču daudz atveldzējošāku veidu - paša gatavotu piparmētru ledus tēju.
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.