Virtuvē

24.aug 2021
Tomātu pasta ir bieza, koncentrēta tomātu mērce, kuru vēlāk var pievienot dažādiem ēdieniem. To pagatavot ir pavisam viegli.
22.aug 2021
Kotletes izdodas ļoti sulīgas, aromātiskas un diētiskas, jo tiek gatavots bez eļļas.
20.aug 2021
Šādi marinēta paprika izdodas kraukšķīga, ar izteiktu garšaugu aromātu un nelielu asumiņu.
19.aug 2021
Porcijā šāda deserta ir tikai 154 kalorijas un pieci grami ogļhidrātu, tāpēc tas piemērots arī tiem, kuri seko līdzi slaidajai līnijai.
18.aug 2021
Dažādi ēdieni kļūst gardāki, ja tiem pievieno aso mērci. Nepērc čili mērci veikalā, bet pagatavo to pats! Tas nav nemaz tik sarežīģiti!
16.aug 2021
Ir sācies ilgi gaidītais ogu laiks, kad dārzā ir iespējams nobaudīt nevienu vien gardumu. Šis ir arī tas brīdis, kad ir jāsāk domāt par gardumu rūpēšanu ziemai. Lai ziemā varētu baudīt paša audzētas ogas, tas daudzi sasaldē. Sasaldējot ogas, pēcāk tās var salipt kopā vai atlaidinot var pārvērsties "putrā". Lai tā nenotiktu un ogas būtu skaistas pēc atkausēšanas, izmēģini pavisam vienkāršu triku!
16.aug 2021
Beidzot esam sagaidījuši to laiku, kad, dodoties uz mežu sēņot, atgriežamies ar pilniem groziem. Sēņu zupa, sēnes saldā krējuma mērcē vai ceptas kopā ar kartupeļiem. Tas viss augusta mēnesī ir aktuāli un gardi, taču tik pat aktuāls jautājums ir par to, kā uzglabāt sēnes ziemai.
15.aug 2021
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
15.aug 2021
Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".
14.aug 2021
Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.
14.aug 2021
Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".
14.aug 2021
Internetā lielu popularitāti iemantojis video, kas sola ar vienkāršiem, mājās atrodamiem līdzekļiem jebkuru daudz kalpojušu pannu vai katlu padarīt kā jaunu. Video lielu popularitāti guvis platformā TikTok, savukārt, piemēram, video straumēšanas vietnē youtube tam ir vairāk kā 23 miljons skatījumu.
10.aug 2021
Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.
7.aug 2021
Tomātu laikā iesakām pagatavot vienu no itāļu virtuves pamatēdieniem - brušetu.
6.aug 2021
Šo recepti iesaka tiem, kas ievēro keto diētu, taču to noteikti var izmēģināt ikviens, ka patīk izmēģināt kaut ko jaunu.
4.aug 2021
Šī Gordona Ramzija recepte ir tik vienkārša, ka prasa pavisam maz pūļu. Praktiski neko nav jāgriež un jātīra. Laša steiki iznāk zeltaini brūni no ārpuses un sulīgi – vidū. Mērcei lieliski noder trekns un ne pārāk skābs krējums.
2.aug 2021
Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
31.jūl 2021
Siltumnīcās šobrīd gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot dzērieniem. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos. 
31.jūl 2021
Maigā meža ogu garša ideāli sader ar krējuma krēmu un drupano mīklu. Deserts izdodas ļoti gards, ja vēlies vari pievienot arī nedaudz kardamonu.
30.jūl 2021
Pagatavo pavisam, ko interesantu! Daudzviet ir nopērkamas burbuļtējas, taču to pavisam viegli var pagatavot arī mājas apstākļos. Izmēģini!
28.jūl 2021
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
28.jūl 2021
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.