Ir sācies ilgi gaidītais ogu laiks, kad dārzā ir iespējams nobaudīt nevienu vien gardumu. Šis ir arī tas brīdis, kad ir jāsāk domāt par gardumu rūpēšanu ziemai. Lai ziemā varētu baudīt paša audzētas ogas, tas daudzi sasaldē. Sasaldējot ogas, pēcāk tās var salipt kopā vai atlaidinot var pārvērsties "putrā". Lai tā nenotiktu un ogas būtu skaistas pēc atkausēšanas, izmēģini pavisam vienkāršu triku!
Beidzot esam sagaidījuši to laiku, kad, dodoties uz mežu sēņot, atgriežamies ar pilniem groziem. Sēņu zupa, sēnes saldā krējuma mērcē vai ceptas kopā ar kartupeļiem. Tas viss augusta mēnesī ir aktuāli un gardi, taču tik pat aktuāls jautājums ir par to, kā uzglabāt sēnes ziemai.
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
Internetā lielu popularitāti iemantojis video, kas sola ar vienkāršiem, mājās atrodamiem līdzekļiem jebkuru daudz kalpojušu pannu vai katlu padarīt kā jaunu. Video lielu popularitāti guvis platformā TikTok, savukārt, piemēram, video straumēšanas vietnē youtube tam ir vairāk kā 23 miljons skatījumu.
Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.
Šī Gordona Ramzija recepte ir tik vienkārša, ka prasa pavisam maz pūļu. Praktiski neko nav jāgriež un jātīra. Laša steiki iznāk zeltaini brūni no ārpuses un sulīgi – vidū. Mērcei lieliski noder trekns un ne pārāk skābs krējums.
Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
Siltumnīcās šobrīd gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot dzērieniem. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos.
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.