Izmēģini! Britu karaļnama ingvera cepumi

© Publicitātes foto

Vēlme Ziemassvēkos našķoties ar kārumiem nav raksturīga tikai mums. Arī Viņas Karaliskā Augstība karaliene Elizabetei ir saldummīle. Viņai pašai garšo piparkūkas un viņa ar tām cienā arī karaļnama viesus, turklāt, kā izrādās, dara to visu cauru gadu, ne tikai Advenetes laikā un Ziemassvētkos. 2018. gada 17. decembrī Britu karaliskās ģimenes šefpavārs atklāja šo cepumu recepti.

Sastāvdaļas:

  1. Pašbriestošie milti: 200 g
  2. Brūnais cukurs: 75 g
  3. Sviests: 100 g
  4. Piens: 45 g
  5. Cukurs: 25 g
  6. Ingvera pulveris: 5 g
  7. Piparkūku garšvielas: 5 g

Pagatavošana:

  • Miltus, brūno cukuru, ingveru un citas piparkūku garšvielas samaisa kopā, tad miltu masā iedrupina sviestu un ar pirkstiem saberž to kopā ar miltiem.
  • Tad masai pievieno pienu un visu samīca mīklā.
  • Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzesēties. Karaliskais pavārs gan iesaka to noturēt ledusskapī vismaz nakti.
  • Piparkūkām mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezumā un izgriež vēlamās figūras.
  • Tās uzliek uz cepamā papīra vai silikona cepamā paklājiņa, apkaisa ar cukuru un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai cepumu malas saglabātos asas.
  • Piparkūkas cep 180 grādu temperatūrā.

AVOTS

Svarīgākais