Virtuvē

21.aug 2019
Vasara ir īstais laiks, kad uzturā lietot dārzeņus un augļus, jo viss ir svaigs un garšīgs, un bagāts vitamīniem, kas uzlabo imunitāti. Lielisks veids, kā ēst augļus un ogas, ir tos pievienot putrām, jogurtam, desertiem un salātiem, savukārt dārzeņus var iekļaut zupu, pankūku vai sautējumu sastāvā un, protams, ēst svaigus. Dažādojiet savu ēdienkarti ar košām krāsām un garšām! Dodiet vaļu fantāzijai, iepazīstiet un izziniet jaunas garšu kombinācijas!
21.aug 2019
Pienācis ievārījumu un dažādu saldo pīrāgu laiks, kad mūsu virtuvēs cukurs kļūst par vienu no galvenajiem "viesiem". Taču cukura "nelaime" ir tā, ka tajā nav nekā vērtīga. Cukurs nesatur nedz proteīnus, nedz vitamīnus, nedz minerālus. Tāpēc piedāvājam sešas dabiskas alternatīvas, kas palīdzēs saldināt ēdienu un būs labvēlīgākas arī mūsu veselībai.
18.aug 2019
Uzkoda, kas ir gatava 5 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. Tā ir lieliska iespēja dažādot uzkodas biroja darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet pusdienās, bet birojā ir piejama vien mikroviļņu krāsns.
18.aug 2019
Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.
10.aug 2019
Vasara un it īpaši augusts ir piemērots laiks, lai domātu, ko likt uz kārā zoba aukstajos ziemas mēnešos, atceroties vasaras garšu. Tādēļ aptaujājām sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā pildās apcirkņi, lai būtu ar ko mieloties ziemā.
9.aug 2019
Kas tās vēl tādas, gribas jautāt. Izklausās aizdomīgi. Bet pietiek iegūglēt, un var atrast gan informāciju, gan attēlus, gan receptes. Aukstās zupas kūku mode nāk no Lietuvas, kur divas radošas konditores izdomāja, patentēja un padarīja populāru aukstās biešu zupas jogurta torti. Tagad parādās arvien jaunas sāļo jogurta kūku versijas.
4.aug 2019
Daži vienkārši triki, kas palīdzēs ērtāk tikt galā ar dažādiem pārtikas produktiem. Kā sagriezt pārāk mīkstu maizi? Kā sarīvēt sieru, lai tas nesaķeptu uz rīves? Mums ir atbildes.
2.aug 2019
Lai tiktu pie garda deserta, nebūt nav jāpavada virtuvē neskaitāmas stundas. Šīs piecas receptes palīdzēs radīt lieliskus desertus, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas.
26.jūl 2019
Šī mērce lieliski saderēs ar lasi, vai citiem zivju ēdieniem un dārzeņiem. Tā labāk garšos, ja dienu vai divas būs pastāvējusi ledusskapī. Pēc gaumes to var taisīt graudaināku, vai pēc iespējas viendabīgāku.
24.jūl 2019
Upeņu ievārījums 2018. gadā bija viena no visvairāk meklētām receptēm google.lv latviešu valodā.
22.jūl 2019
Mājās gatavots premium klases "Nutella" krēms bez palmu taukiem, E vielām un cukura.
21.jūl 2019
Rast iedvesmu kādam kārumam vai neizmēģinātai receptei šodien ir pavisam viefli - nepieciešams vien ilgāk palikt sociālajos tīklos. "Iemaldoties" Facebook grupā "Mēs gatavojam!" atradu bērnības kāruma recepti, ko izrādās nav grūti pagatavot pašam.
16.jūl 2019
Lillā ziedi nebeidz pārsteigt un no tiem iespējams pagatavot arī gardu saldējumu. Dienvidu zemēs, piemēram Horvātijā vai Itālijā, lavandu saldējums nav nekas svešs. Jāteic, ka saldējuma spilgti lillā krāsu gan panāk, izmantojot mellenes, taču lavandas ir saldējuma garšas "pamats".
16.jūl 2019
Ātri un vienkārša recepte arbūza desertam, ja vēlies pārsteigt mājiniekus vai ciemiņus ar gardu, bet neierastu gardumu. Šis ir izcils deserts vasarai.
15.jūl 2019
Kad vasarā vairs nav vaļas saldējumam un gribas pamēģināt ko jaunu, iespējams ir paša spēkiem pagatavot interesantus un gardus saldētos desertus, ko novērtēs ne tikai bērni, bet arī pieaugušie.
14.jūl 2019
Karameļu mērce var būt pat salīdzinoši veselīga. Turklāt tās pagatavošanai nepieciešamas tikai četras sastāvdaļas! Vasaras laikā tā būs lielisks papildinājums saldējuma vai augļu desertiem.
13.jūl 2019
Lavanda ir ne tika krāšņa un aromātiska, bet to var izmantot arī vasarīgu dzērienu pagatavošanai. Izmēģini lavandas dzēriena receptes - pirmajā variantā lavandas garša būs mazāk jūtama, bet otrajā variantā dzēriens būs ar izteiktu lavandas garšu un pievienotā pārtikas krāsviela padarīs pievielcīgāku tā pasniegšanu.
13.jūl 2019
Sen garām tie laiki, kad latvieši dzēra tikai melnu vai baltu kafiju. Ar katru gadu kafijas kultūra attīstās aizvien jaunā kvalitātē, un vietējās kafijas tirdzniecības vietas piedāvā spilgtus, neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Taču vēl joprojām ne viens vien kafijas automāta vai baristas priekšā samulst, ieraugot plašo piedāvājumu, kur dominē nosaukumi itāļu valodā. Americano, Caffe Latte, Capuccino, Flat White, Mochachino – kas slēpjas zem biežāk sastopamajiem kafijas dzērienu veidiem un kā neapjukt kafijas izvēles priekšā, atklāj “Narvesen Kafijas kluba” eksperts, barista Gatis Silenieks.
12.jūl 2019
Pašmāju ēdienu blogeris Pipars demonstrē, kā ātri un bez liekas piepūles pagatavot iecienīto uzkodu- vistas nagetus. Šoreiz recepte vistas nagetiem "bez nosaukuma".
6.jūl 2019
Ievārījums ir lielisks un veselīgs našķis gan bērniem, gan pieaugušajiem, īpaši pašu gatavotais. Ierasti to smērējam uz maizes šķēles vai pievienojam pankūkām. Taču izrādās, ka ir vēl daudzi mazāk zināmi veidi, kā var izmantot tik iecienīto ievārījumu.
6.jūl 2019
Liepziedu tējai ir ne tikai nomierinošas īpašības, bet tā arī ir lielisks palīgs cīņā pret dažādām sirds un gremošanas sistēmas problēmām. Liepziedu tēju var izmantot arī nomierinošas vannas sagatavošanai.
3.jūl 2019
Vasaras karstumā nekas tā nespēj veldzēt, kā auksts un gards dzēriens. izrādās, ka tādu iespējams pagatavot tikai no divām vai trim sastāvdaļām. Turklāt tie lieliski iederēsies arī vasaras dārza svinībās. Galvenais, lai mājās ir ledus saldēšanas trauciņš.