Ziemassvētku recepte: Ābo­lu ie­vā­rī­jums ar in­gve­ru un sid­ru

© f64

Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.

 

 

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 kg rī­vē­tu ābo­lu

1 ne­liels cit­rons

ga­ba­liņš in­gve­ra sak­nes

300 g bal­tā cu­ku­ra

glā­ze ābo­lu sid­ra

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: no­mi­zo un uz rup­jās rī­ves sa­rī­vē ābo­lus, pie­vie­no tiem cit­ro­na mi­zi­ņu un no­tī­rī­tu, uz smal­kās rī­ves sa­rī­vē­tu in­gve­ru. Ma­su liek kat­li­ņā, pie­vie­no maz­liet sid­ra, uz­liek vā­ku un vā­ra uz lē­nas uguns ap­mē­ram 5 mi­nū­tes. Tad pa­lū­ko, vai kat­li­ņā ir pie­tie­ka­mi daudz šķid­ru­ma, ja ma­sa šķiet sau­sa, pie­vie­no vēl maz­liet sid­ra. Vā­ra, ik pa lai­ci­ņam ap­mai­sot un pie­vie­no­jot sid­ru, ja ne­pie­cie­šams. Kad ābo­li kļu­vu­ši mīk­sti un gar­šas sa­jau­ku­šās, pie­ber cu­ku­ru un vā­ra, līdz tas pil­nī­bā iz­ku­sis un ie­vā­rī­jums ie­gu­vis vien­da­bī­gu kon­sis­ten­ci.

 

Svarīgākais