Ziemassvētku recepte: Pap­ri­kas ie­vā­rī­jums

© f64

Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

3 sar­ka­nās pap­ri­kas

3 dzel­te­nās pap­ri­kas

1 či­li pi­pars

300 g ša­lo­tes sī­po­lu

4 ķip­lo­ka dai­vi­ņas

200 ml bal­tvī­na eti­ķa

1 ēdam­ka­ro­te mal­tas pap­ri­kas

1 tēj­ka­ro­te sāls

500 g ie­vā­rī­ju­ma cu­ku­ra

eļ­ļa

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: pap­ri­kas un či­li no­ska­lo, iz­ņem sēk­lot­ni un sa­griež smal­kos ga­ba­li­ņos. Arī sī­po­lus un ķip­lo­kus no­mi­zo un smal­ki sa­ka­pā. Kal­tā sa­kar­sē eļ­ļu un vieg­li ap­cep dār­ze­ņus, līdz tie kļūst mīk­sti. Tad pie­vie­no eti­ķi un garš­vie­las un vēl maz­liet pa­sau­tē. Bei­gās pie­ber cu­ku­ru, vēl­reiz uz­kar­sē. Ie­vā­rī­ju­mu pil­da tī­rās bur­kās, aiz­vā­ko un uz­gla­bā vē­su­mā.

Svarīgākais