Mīti par maizi, apgāz tos!

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

4.lapa

Grauzdēta maize izraisa vēzi

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts par grauzdētas maizes kaitīgumu. Grauzdējot maizi tosterī vai cepot cepeškrāsnī, tajā niecīgās devās tiešām veidojas akrilamīns, kas tiek uzskatīts par vienu no vēzi izraisošām vielām. Akrilamīns veidojas, karsējot jebkurus ogļhidrātus un olbaltumvielas saturošus produktus, tomēr grauzdētā maizē tā daudzums ir tik niecīgs, ka nekādi nevar ietekmēt mūsu veselību. Protams, ja katru dienu ēdīsim gandrīz melni apgrauzdētu maizi, pēc daudziem gadiem varam sākt just izmaiņas veselībā, tomēr frī kartupeļi, čipsi un citi karsēti produkti satur daudz vairāk akrilamīna, nekā spēj izveidoties grauzdētas maizes šķēlē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais