GARDA RECEPTE: Mā­jas tor­te

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas:

75 Sel­gas ce­pu­mi

660 g biez­pie­na

300 g 35% sal­dā krē­ju­ma

220 g cu­ku­ra

100 g upe­ņu ie­vā­rī­ju­ma

1 šķip­sni­ņa va­ni­lī­na

Ro­tā­ša­nai:

50 g dzēr­ve­ņu

100 g Sel­gas ce­pu­mu

10g pū­der­cu­ku­ra

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

sal­do krē­ju­mu sa­kuļ ar cu­ku­ru un va­ni­lī­nu. Pie­vie­no biez­pie­nu (pirms tam rū­pī­gi sa­mī­ca, lai ne­bū­tu kun­ku­ļu). Uz cie­tas pa­mat­nes cie­ši vie­nu pie ot­ra liek 25 ce­pu­mus. Ce­pu­mu pa­mat­nei uz­klāj ap­mē­ram treš­da­ļu biez­pie­na ma­sas. Vir­sū klāj vēl vie­nu kār­tu no 25 ce­pu­miem, ku­rai uz­smē­rē upe­ņu ie­vā­rī­ju­mu. Pā­ri liek pu­si at­li­ku­šās biez­pie­na ma­sas. Vei­do pē­dē­jo ce­pu­mu kār­tu. Tor­tei pār­klāj at­li­ku­šo biez­pie­na ma­su. Tor­tes vir­smai un sā­niem uz­kai­sa sa­smal­ci­nā­tus ce­pu­mi­ņus. Ro­tā ar dzēr­ve­nēm un pū­der­cu­ku­ru. Tor­te pirms ēša­nas vis­maz 6 stun­das jā­tur auk­stu­mā.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.