RECEPTES: Burgeri labākajās latviešu tradīcijās

© Publicitātes foto

2.lapa

BIEŠU MAIZĪTES

Sastāvdaļas (8-10 maizītēm)

Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.

120 g bietes (1 vidēji liela), vārītas/ceptas un sarīvētas uz smalkās rīves

1 ola

300 g maizes miltu (vai augst. kvalitātes)

1 tējk. sāls

4 ēdamk. rapšu eļļas

1 paciņa sausā rauga (7-10 g)

*magones rotāšanai

Pagatavošana

1) Samaisi olu un bietes. Pievieno raugu, samaisi. Pievieno eļļu un vēlreiz samaisi.

2) Izsijā miltus, pievieno tiem sāli. Pa daļām pievieno miltus biešu maisījumam un samīci mīklu.

3) Liec mīklu siltajā vietā uz ~1 stundu, lai palielinās apjomā divās reizēs.

4) Veido 8-10 bulciņas, izvieto tās uz pannas un ļauj tām pastāvēt vēl 30 min. Pēc vēlmes apkaisi ar katru bulciņu ar magonēm.

5) Cep bulciņas sakarsēta līdz 180° C krāsnī ~ 15 minūtes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais