3.lapa
DUBULTAIS BURGERS AR DZĒRVENĒM UZ SALDSKĀBĀS MAIZES
Sastāvdaļas (4 porcijām)
4 saldskābās maizes šķēles, pārgrieztas uz pusēm
“Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes
4 Latvijas siera šķēles
1 tomāts
salātu lapas
8 bekona šķēles
8 ēdamk. dzērveņu ievārījuma
*8 ēdamk. skābēto kāpostu
Mērcei:
3 ēdamk. skābā krējuma
4 ēdamk. bezpiedevu jogurta
1 tējk. mārrutku
2 ēdamk. marinādes (no gurķiem vai citas)
1 ēdamk. citrona sulas
sāls pēc garšas
Publicitātes foto
Pagatavošana
1) Trauciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas.
2) Grillē vai apcep burgerkotletes no abām pusēm. Kad gatavas, liec pa siera šķēlei starp divām kotletītēm un uzsildi, lai siers izkūst. Aprauzdē arī bekonu, līdz tas ir nedaudz kraukšķīgs.
3) Apgrauzdē maizīti uz grilla vai tosterī.
4) Uz apakšējās maizītes liec mērci. Pa virsu liec salātlapas, plāni sagrieztas tomātu šķēles. Tad liec dubulto burgerkotletīti un uz tās - pa vienai ēdamk. dzērveņu ievārījuma. Pa virsu liec pa bekona šķēlei. Pēc vēlmes liec burgerim arī pa ēdamk. skābēto kāpostu.
4) Pārklāj ar otru maizes šķēli, pasniedz un baudi latviskās notis šajā gardajā ēdienā!