Māja

27.dec 2017
Ekonomika ir pakļauta cikliskumam. To skandina pat vissausāk un racionālāk domājošie finanšu eksperti, tādējādi netieši atzīstot astroloģijas spēku. Vērojot notikumus Latvijas biznesā jau trīsdesmit divus gadus, no tiem divdesmit sešus caur astroloģijas prizmu, esmu pamanījis zināmas cikliskuma izpausmes.
27.dec 2017
Vēlot sirsnīgi un mierpilni sagaidīt jauno gadu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi atgādina par piesardzību svētku laikā, bet farmaceite Ivanda Krastiņa uzskaita nepieciešamāko, kas jāiekļauj svētku aptieciņā, lai sevi pasargātu no nevēlamiem pārsteigumiem un svētkus varētu izbaudīt bez raizēm.
26.dec 2017
Kai labi garšo!
25.dec 2017
Mandarīnus visvairāk novērtē tieši aukstajos ziemas mēnešos, kad ir citrusaugļu laiks. Tie ik gadu brīnišķīgi smaržo pēc Ziemassvētkiem. Tos bauda brīnišķīgās garšas dēļ un sezonas laikā arī apēd ne vienu vien kilogramu. Garšīgi, sulīgi, un tos var izmantot ne tikai svaigus, arī recepšu piedāvājums ar šo eksotisko augli ir pietiekami plašs un interesants.
25.dec 2017
21 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņiem piemīt tāds kaitīgs ieradums kā neveselīga ēšana, liecina “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”. Šo cilvēku vidū vairākums arī atbildēja, ka kopumā ietur neveselīgu dzīvesveidu. Bet piektdaļa (24 %) no tiem, kas mēdz neveselīgi ēst, norādīja arī, ka ikdienā ne pietiekami daudz sporto.
24.dec 2017
Slik­tais – vis­maz tas, ko esam sev no­da­rī­ju­ši pa­ši, aiz­mir­stas diez­gan ātr­i. Tā­pēc, kad at­kal tu­vo­jas svēt­ki ar ba­gā­tī­gi klā­tiem gal­diem, itin vieg­li ir at­saukt at­mi­ņā kār­di­no­šo ēdie­nu gar­šu un smar­žu, bet at­vai­rī­ta tiek do­ma par sma­gu­mu vē­de­rā, slik­to pēc­svēt­ku paš­sa­jū­tu un ap­ņem­ša­nos ne­kad vairs ne­ie­lais­ties gas­tro­no­mis­kās pār­mē­rī­bas. No­vē­lam, lai šo­reiz to­mēr iz­do­tos īs­te­not gud­rā­ku svi­nē­ša­nas stra­tē­ģi­ju.
23.dec 2017
Dažas dienas pirms Ziemassvētkiem modes un izklaides centrā Rīga Plaza notika unikāla modes skate - Celebrate My Size. Projektā piedalījās plus-size modeles gan no Latvijas, gan ārvalstīm, kas demonstrēja apģērbus no jaunākām plus-size kolekcijām, kas pieejamas Rīga Plaza veikalos. Modes skate bija Venera Project noslēgums, kurā piedalījās 19 sievietes no Latvijas, lai iedvesmotos pozitīvām pārmaiņām savā ķermenī.
23.dec 2017
Smēķēšana, nepareizs uzturs un citi neveselīgi dzīvesveida faktori saistīti ar četriem no desmit vēža gadījumiem, atsaucoties uz Amerikas Vēža biedrības datiem, ziņo USA Today.
23.dec 2017
Ziemassvētkos nereti vienuviet sapulcējas visa saime, un bagātīgi klāts galds ir neatņemama šī priekpilnā notikuma sastāvdaļa. Lai papildinātu svētku galda ideju grozu, restorāna "Pica Rīga" pavāri piedāvā vienkāršu recepti gardai Ziemassvētku picai eglītes formā.
23.dec 2017
Straujiem soļiem ir pietuvojušies Ziemassvētki – ģimenes kopā būšanas laiks. Daudziem no mums joprojām trūkst ideju, ko dāvināt saviem mīļajiem, ko likt svētku galdā, kā rotāt māju un svētku egli un kā pārsteigt tuviniekus, gan arī spēka un enerģijas visu sagatavot. Tieši tāpēc vulkāniskās izcelsmes minerālūdens Borjomi iedvesmo uzdrīkstēties izmēģināt ko jaunu un vēl nebijušu - pikniku ziemā.
23.dec 2017
22.12.2017.–4.01.2018.
22.dec 2017
Ģimeniskie svētki apvīti ar sirsnību, mīļumu, iepriecinošām dāvaniņām, un... pie bagātīga svētku galda... Šogad – atbilstoši astroloģiskajam fonam – mīļuma un sirsnības netrūks, bet par to svētku galdu un «pieēšanos», uz ko aicina daudzas pirmssvētku reklāmas, gan vajadzētu kritiski padomāt.
22.dec 2017
Bīstami ir sekot sociālajos tīklos ievietotajiem lietotāju padomiem par to, kā «tīrīt» aknas, uzsver The Doctors.
22.dec 2017
Gada nogales svētki neizbēgami saistās ne vien ar Ziemassvētku rotājumiem un dāvanām, bet arī ar pamatīgām svētku maltītēm, turklāt Ziemassvētkos un Jaunā gada sagaidīšanas svinībās gadu no gada pierasts galdā celt klasiskus, sātīgus ēdienus, bez kuriem šī maltīte nav iedomājama.
22.dec 2017
Jau pēc pāris dienām ģimenes sēdīsies pie galda, kur mielosies ar dažādiem Ziemassvētku gardumiem. "Gardēži" piedāvā recepti, kā svētku galdam pagatavot gardo Ziemassvētku sniega kūku.
22.dec 2017
Ikviena persona ir unikāla, ar konkrētām vajadzībām, kas var rasties atkarībā no pastāvošās situācijas. Riski, kas saistīti ar veselības apdraudējumu, nereti rada lielāko diskomfortu, īpaši, ja noteikti apstākļi šos riskus var pastiprināt. Šādos gadījumos paša, kā arī tuvinieku sirdsmieram var līdzēt aktuālajai situācijai atbilstoša apdrošināšana – vai tā būtu grūtniecība vai nepieciešamība uz tālāku galamērķi doties radiniekam cienījamā vecumā vai ar hroniskām veselības kaitēm.
22.dec 2017
Karstvīna gatavošana un baudīšana ir nesteidzīgs ģimenisks rituāls, ko svētkos nevajadzētu sev liegt. Kas lai zina, kādas laika kaprīzes mūs gaida, bet jebkurā gadījumā ir patīkami tumšā un drēgnā vakarā, verot durvis, sajust karstvīna smaržu. Tas ir labs viesu sagaidīšanas dzēriens, no kura tūdaļ kļūst siltāk, un daži pat apgalvo, ka no spēcīgā garšvielu aromāta pārejot pirmās saaukstēšanās izpausmes. Karstvīna gatavošana prasa aptuveni 15 minūšu, un nav stingru, obligātu noteikumu, kā tas darāms.
22.dec 2017
Gūt pozitīvas emocijas un atbalstīt Ogres invalīdu biedrības biedrus var viņu rokdarbu izstādē No sirds uz sirdi Ogres kultūras centrā līdz 23. decembrim no pulksten 10 līdz 19. Starp apskatāmajiem rokdarbiem skaistā rāmītī savus pircējus gaida Līgas Lukjanskas veidotie pērlīšu auskari un matu rotas.
21.dec 2017
Ja vēl neesi izdomājis, kā šogad svinēsi Ziemassvētkus, LMT Viedtelevīzija aicina ļaut vaļu fantāzijai un piedāvā interesantas un atraktīvas idejas Ziemassvētku vakaram, kas iepriecinās gan lielos, gan mazos svētku svinētājus.
21.dec 2017
Ziemassvētku laika ēdieni nav iedomājami bez aromātiskām garšvielām, no kurām iespējams veidot arī dažādas kombinācijas. Mūsu vispopulārākās garšvielas šo svētku gaidīšanas laikā ir karstvīna un piparkūku garšvielas, kanēlis, krustnagliņas, safrāns un vaniļas cukurs. Pasaulē dārgākā garšviela – safrāns tiek iegūts no ziediem, un šīs garšvielas saldais aromāts asociējas tieši ar Ziemassvētkiem. Ļoti populāras ir safrāna maizītes, bet safrāna karameles un baltās šokolādes kūka ir sapnis visiem safrāna cienītājiem! par garšvielu pielietojuma idejām stāsta AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
21.dec 2017
Bieži dzirdētajam ieteikumam, ka savas veselības labā katram cilvēkam dienā jānostaigā 10 000 soļu, izrādās, nav zinātniska pamata, vēsta The Daily Meal.
21.dec 2017
Daba mūs ieprogrammējusi dzīvošanai saskaņā ar saviem ritmiem, kas liek mosties tad, kad aust saule, un doties pie miera līdz ar tumsas iestāšanos. Kaut gan jau vairākas ļaužu paaudzes pazīst mākslīgo apgaismojumu, kas ļauj justies neatkarīgākiem no gadalaiku maiņas dabā, ziemā mēs joprojām jūtamies miegaināki nekā parasti.