Vērtīgi ieteikumi sadzīvē

© F64

Vērtīgi ieteikumi sadzīvē. Varbūt noder!

Lai is­ta­bas augus at­brī­vo­tu no pu­tek­ļiem, pa­ga­ta­vo ziepj­ūde­ni un tam pie­vie­no pār­is pi­lie­nus šam­pū­na. Ie­mērc ta­jā lu­pa­ti­ņu, no­griež un no­slau­ka pu­tek­ļai­nās la­pas. Augiem šāds šķī­dums ne­ko ļau­nu ne­no­da­rī.

Lai ne­sā­pī­gi no­ņem­tu pie­lī­mē­tu plāk­ste­ri, uz plāk­ste­ra un ap to ie­rī­vē pi­lī­ti šam­pū­na un ļauj, lai tas ie­sū­cas caur gai­sa at­ve­rēm. Plāk­ste­ris at­lips un būs vieg­li no­ņe­mams

Ja ir bei­gu­sies lī­me un ne­pie­cie­šams sa­lī­mēt pa­pī­ru vai plā­nu kar­to­nu, tad lī­mes vie­tā var iz­man­tot olas bal­tu­mu.

Ja ne­iz­do­das no pirk­sta no­ņemt gre­dze­nu, tad vie­tu ap gre­dze­nu var ie­ziest ar eļ­ļu, kas do­mā­ta ma­zu­ļiem, vai kā­du ci­tu. Gre­dze­nu var pa­kus­ti­nāt, lai zem tā pa­klā­tu eļ­ļu. Re­zul­tā­tā gre­dze­nu va­rēs no­ņemt daudz vieg­lāk.

Ja ir pa­ze­mi­nāts asins­spie­diens, tad, ma­sē­jot ausu ļi­pi­ņas, tās var vieg­li pa­vilkt uz le­ju, bet, ja asins­spie­diens ir pa­aug­sti­nāts, - ma­sē­jot pats se­vi var pa­vilkt aiz ausīm uz augš­u.

Veselība

Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.

Svarīgākais