Vienkāršs triks, kas baltmaizi padarīs veselīgāku

© Foto: pixabay.com

Apvienotās Karalistes ārsts Karans Rajans savā TikTok lapā dalījās ar vienkāršu triku, kas lielveikalu baltmaizi var pārvērst par barojošāku un veselīgāku alternatīvu, ziņo Tengri Life.

Ārsts, kas strādā Apvienotās Karalistes Nacionālajā veselības dienestā, ieteica maizi sasaldēt, atkausēt un pēc tam grauzdēt. Viņš paskaidroja, ka tas var samazināt vienas šķēles glikēmisko indeksu uz pusi.

Foto: pixabay.com

Tas viss notiek tāpēc, ka tiek ražots vairāk retrogrādās cietes. Retrogrādā ciete ir izturīgas cietes forma, kas ir labvēlīga zarnu veselībai, jo tā darbojas vairāk kā šķiedra.

Glikēmiskais indekss (GI) ir termins, ko lieto, lai aprakstītu, cik ātri ogļhidrāti ietekmē cukura līmeni asinīs. Pārtikas produkti ar zemu GI lēnām izdala cukuru asinīs, saglabājot sāta sajūtu ilgāk. Diētas, kas bagātas ar pārtikas produktiem ar augstu GI (cukurs un baltmaize), ir saistītas ar paaugstinātu diabēta un aptaukošanās risku.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais