Pazīstamā uzņēmēja un grāmatu izdevēja Vija Kilbloka izveidojusi “Veselības tievētāju” grupa “Facebook”, lai motivētu visus sekotājus ar rūpību attiekties pret savu ķermeni, iedvesmotos meklēt aizvien jaunu informāciju grāmatās, dalītos pieredzē un sniegtu savstarpēju atbalstu.
Pirmie tiks apēsti salāti, lai būtu šķiedrvielas, kas kavēs strauju glikozes līmeņa kāpumu asinīs, tad ēdīšu puķkāpostus ar baklažānu salātiem (cepti baklažāni ar ķiplokiem un grieķu jogurtu), tad gaļu.
Beigās būs kafija un nedaudz pašceptas ābolmaizes. No rīta nosvēros un fiksēju svaru - 70 kg, kā arī vidukļa apkārtmēru - 96 cm (jābūt zem 89 cm). Esmu bijusi palaidusies, nu ir saņemšanās draivs. Redzēsim, kā man ies.
Jauna grāmata! Ar šo brīdi, ar šo pēcsvētku - pēckūku rītu sāku sekot glikozes dievietei bioķīmiķei Džesijai Inčauspijai. Šodien mainu visu ēšanas kārtību. Un tieši kārtībā, kādā ēdam to, ko ēdam, esot risinājums. Centīšos to atspoguļot arī šeit grupā un tad jau redzēsim, kāds būs rezultāts. Ideja ir - nedzīvot pa glikozes svārstību amerikāņu kalniņiem, bet censties noturēt glikozes līkni līganu. Apsolījums ir - labs garastāvoklis, labs miegs, vidukļa apkārtmēra samazinājums, laba veselība.
Man galvenais, lai pārietu tieksme uz saldumiem, jo ar to es netiku galā pat vegānisma periodā (galu gala cukurs un milti bija vegāniski un tos drīkstēja ēst, cik tik lien).
Jauns sākums! Kā man patīk šī starta sajūta! Dopamīns ir izdalījies.
Apņēmīgi dienu sāku ar kale salātiem, īsta govs piena sieru un mazdēla vārītu putriņu, kura mudž no sēkliņām un riekstiem. Iedomājieties, 18 gadīgs puisis pirms skolas izvāra auzu biezputru! Neesmu audzinājusi un mācījusi, tikai pati darbojusies savā nodabā, stāstot par to, ko esmu izlasījusi un ko izmēģinu uz sevis.
Mazdēls azartiski ņemas ķīmijas lauciņā, pat regulāri ganās pa vienu no ķīmijas institūtiem. Cenšos viņu pārliecināt, ka jātēmē uz bioķīmiju, jo tai ir milzu nākotne, bet viņš atbild, ka tas viņu neinteresē. Tomēr putru jaunais ķīmiķis intuitīvi ir izvārījis tieši tādu, kādu iesaka “Glikozes revolūcijas” autore - franču bioķīmiķe Džesija Inčauspija.
Diemžēl tikai un vienīgi apēdamo produktu salikšana noteiktā kārtībā nelīdz, ja apēsts tiek pārmēru daudz - šorīt svari parādīja 200 gramu pieaugumu. Diemžēl neko labu laikam nevaru gaidīt arī no rītdienas, jo šodien pusdienlaikā sanašķojos ar pašas ceptu ābolmaizi.
Izdzēru gan pirms tam glāzi ūdens, kas bija ietonēts ar ābolu etiķi un kanēli, kā arī aktīvi pasoļoju pēc tam, bet, vai tas līdzēs, lielas pārliecības man nav. Redzēsim! Ir interesanti.
Sešas dienas bez glikozes kāpumiem novedušas pie tā, ka aizgulējos, jo gulēju ļoti ciešā miegā. Pirmās divas mācību stundas nogulējis izrādījās arī mazdēls, kurš nebija dzirdējis modinātājzvanu. Tad nu taisni no gultas lēcu mašīnā un vedu savu acuraugu uz skolu, bet pati caur veikalu devos uz darbu, lai pagatavotu sev brokastis tur.
Jāteic, ka tā siļķe un rupjmaize ir stipri saldi, septītajā dienā pēc glikozes revolūcijas uzsākšanas man cukurs jau traucē. Uz galda biroja virtuvē kolēģi nolikuši piparkūkas - varbūt man tikai liekas, ka es tās nemaz negribu?
Pusdienās ēst vispār negribējās. Uz šķīvja ir zaļie salāti ar olīveļļu un ābolu etiķi, bio maltā gaļa, sacepta ar kabačiem un sīpolu, apcepta īsta govs piena ķimeņu siera šķēle, cepts ķirbis, saldskābmaizes šķēle ar avokado. Klāt piedzēru kefīru un desertā apēdu ābolu. Tas tiešām ir ļoti daudz! Redzēsim, ko rīt teiks svari, - vai tiešām tikai produktu ēšanas secība un saldumu neēšana būs pietiekama tievēšanas procesa uzturēšanai?
Tagad svarīgi izkustēties stundas un 10 minūšu laikā pēc ēšanas, jo tad glikozes līmeņa kāpums esot zemāks nekā tad, ja paliek sēdēt vai gulēt. Pietiekot pat ar desmit minūšu staigāšanu, lai rādījumi ievērojami atšķirtos. Turpinu glikozes revolūciju.
Sestdienas vakariņas, kas ir otrā ēdienreize. Pēc tādām brokastīm, kādas es te jau atrādīju, ēst negribas pat vakarpusē. Tas ir kaut kāds man pilnīgi jauns fenomens, ko tiešām varu izskaidrot tikai ar saldumu neēšanu, vai arī to ēšanu nelielos daudzumos pēc šķiedrvielu, olbaltumvielu un tauku ēšanas. Vēl es tagad ļoti cenšos ēst tikai drošas izcelsmes un dabiskus produktus. Attēlā man uz šķīvja ir īsts lauku siers un tikko kults sviests.
Maize, protams, ir Ķelmēnu. Ābols, ko apēdu kā pēdējo, ir no sava dārza. Vienīgais grēcinieks uz mana šķīvja varētu būt lasis. Kustību varētu būt vairāk, bet ārā ir ļoti melna nakts.
Manu glikozes revolūcijas rezultātos iestājies kaut kāds plato, drusku tikai viduklis pierāvies. Saldumus tikpat kā neesmu ēdusi, pašceptā ābolmaize un putukrējuma rulete neskaitās. Pašsajūta gan tik laba, ka no vakardienas krāsnī ceptajiem kartupelīšiem nepaslinkoju sestdienas brokastīs uztaisīt mazu rasolu. No brokastu šķīvja, protams, kā pirmos apēdu skābos kāpostus un ar ābolu etiķi aizdarīto rukolu.
Brokastīs arī pašceptās putukrējuma ruletes gabals. Svara kritums astoņās glikozes revolūcijas dienās 1,7 kg. Lielisks psiholoģiskais komforts - nav ne no kā jāatsakās, jo var vienkārši negribēties, nav arī baiļu par uztura nesabalansētību. Un ir prieks, ka es tagad zinu, kā būt un dzīvot ilgtermiņā.
Atzīšos, ka to vistas kāju nespēju tomēr vinnēt, bet lauku krāsnī cepto saldskābmaizes šķēli ar aknu pastēti gan apēdu pie kafijas desertā. Brokastis joprojām ēdu tādas, ka ēst negribas līdz vakaram. Sanāk tikai divas ēdienreizes, un pa vidu es neknakstos.
Divu nedēļu laikā, kopš sāku glikozes revolūciju, es neesmu apēdusi nevienu konfekti, nevienu karotiņu ievārījuma. Vienkārši nav vilkmes. Pa divām nedēļām no saldumiem man uz šķīvja ir bijusi pašcepta ābolmaize, nedaudz pašceptas putukrējuma ruletes un viens “Milkas” mīkstais cepums ar šokolādes gabaliņiem, kas galīgi vairs negaršoja tik labi kā iepriekš. Visu, kas ir salds, kā arī maizi ēdu tikai maltītes beigās.
Šīs brokastis sāku ar plaucētiem brokoļiem, kuriem pievienots ābolu etiķis, olīveļļa, sarkanais sīpols un grānatābola sēklas.
Brokastīm jābūt tādām, lai uz visu dienu līdzsvarotu glikozes un insulīna līkni. Kā ēdīsi, tā dzīvosi!
Mēs jau rakstījām: Vienkārši veidi, kā līdz Jaunajam gadam nomest līdz pat 6 kilogramiem svara