Kā pareizi lietot sāli, lai neveidotos tūska

© Foto: pixabay.com

Sāls ievērojamā daudzumā ir atrodama visos izplatītakajos pārtikas produktos -  maize, cepumi, desa, gaļa, zivis un olas. Tā pārpalikums uzturā var radīt nopietnas veselības problēmas. Bet tūska nav sliktākais, kas var notikt ar ķermeni.

Tikai 1 grams nātrija, kas ir sālī, aiztur aptuveni 200 ml ūdens organismā. Tas izskaidro, kāpēc cilvēka ķermenis “uzbriest” pēc sāļa ēdiena ēšanas. Turklāt tas rada papildu slodzi sirdij, paaugstina asinsspiedienu un palielina aknu, nieru un sirds un asinsvadu slimību risku.

Tajā pašā laikā pilnīga sāls noraidīšana arī var izraisīt arī pietūkumu, jo ķermenis sāks aktīvi saglabāt nātriju, ekstrahējot to no jebkura ienākošā ēdiena un šķidruma. Tas izraisīs ūdens aizturi un izraisīs tādas pašas nevēlamas sekas.

Foto: pixabay.com

Speciālisti iesaka saglabāt līdzsvaru: nelietojiet pārmērīgi sāļu pārtiku, bet pilnībā neizslēdziet sāli.

Nātrija trūkums liek ķermenim aktīvi saglabāt šo elementu, ekstrahējot to no jebkura ienākošā ēdiena un šķidruma. Tādējādi veidojas apburtais loks: nātrija aizture, ko izraisa tā trūkums, noved pie ūdens aiztures un līdz ar to arī tūskas veidošanās.

Lasi arī: Kā pakāpeniski samazināt sāls uzņemšanu uzturā? Skaidro speciālisti

Dzīvesstils

Pareizā lūpu krāsas toņa izvēle ir tikpat svarīga kā tonālā krēma izvēle, kas atbilst jūsu ādai. Lūpu krāsa atkarībā no tās nokrāsas var piešķirt veselīgu mirdzumu un uzlabot jūsu smaidu, kā arī padarīt zobus vizuāli baltākus, izmantojot krāsu teoriju. Par to, kādu toni izvēlēties, lai acumirklī tiktu pie baltāka smaida, raksta “Vogue”.

Svarīgākais