Saskaņā ar Nacionālā sanitārijas fonda 2011. gada pētījumu virtuves sūklis ir ar mikrobiem visvairāk piesārņotā vieta mājās. Tāpēc, raksta “SimplyRecipes”, tas būtu jāmaina daudz biežāk, nekā to dara lielākā daļa cilvēku.
Kā tīrīt trauku mazgāšanas švammīti?
Mikrobioloģijas un pārtikas nekaitīguma eksperti iesaka izmantot mikroviļņu krāsni - švammīti uz minūti “sildot” pēc iespējas augstākā temperatūrā, iznīcinot tajā esošās baktērijas. To var darīt katru dienu.
Cik bieži jāmaina trauku mazgāšanas švammīte?
Virtuves švammītes dezinficēšana mikroviļņu krāsnī var samazināt baktēriju daudzumu, taču ar to nepietiek, lai novērstu savstarpēju piesārņojumu no rokām, darba virsmām vai pārtikas.
Eksperti iesaka švammīti mainīt katru nedēļu, tomēr, ja tas jums šķiet par biežu, ir svarīgi to mainīt vismaz ik pēc divām līdz trim nedēļām, atkarībā no tā, cik bieži jūs to izmantojat.
Virtuves sūkļi ir poraini un mitri, kas rada ideālu vidi baktēriju augšanai, turklāt kaitīgās baktērijas vai patogēni, piemēram, salmonellas un E. coli, var ātri izplatīties no sūkļiem uz rokām, virtuves virsmām un citām iekārtām, izraisot cilvēku saslimšanu.
Ja švammītes mainīšana reizi nedēļā šķiet neekonomiska, izmēģiniet švammītes pāgriezt uz pusēm - arī ar nelielu švammīti lieliski izdosies nomazgāt traukus, un arī ietaupījums būs jūtams!