Cukīni smēriņa recepte

© Foto: pixabay.com

Tūlīt sāksies cukīni trakums! Sākam gatavoties un apgūt jaunas receptes, jo  pavisam drīz tev dos cukīni vai tos pats dāvināsi draugiem, paziņām un ne tikai.

Šis ļoti garšīgais un neparastais smēriņš noteikti iepriecinās jūsu gaumi, un jūsu kaimiņi prasīs recepti un slēps no jums savus cukīni.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

600 gr jauni cukīni

1 sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

1 tējk. kurkuma

1 tējk. malta kumīna

olīveļļa cepšanai un pasniegšanai

zaļumi pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

Sīpolu sasmalcina, liek biezā pannā, olīveļļā uz lēnas uguns sautē. Cukīni sagriež mazos kubiņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Cukīni pievieno sīpoliem. Pieber sāli. Uzliek vāku un sautē uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisa.

Sasmalcina zaļumus. Pēc 15-20 minūtēm cukīni vajadzētu pilnībā mīkstiem. Noņemiet vāku un ļaujiet mitrumam iztvaikot un cukīni nedaudz apcepiet. Pievienojiet kurkumu, kumīnu un saspiestu vai rīvētu ķiploku. Visu sajauc viendabīgā masā. Noņem no uguns un iemaisa svaigus garšaugus. Pirms pasniegšanas pievieno olīveļļu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.