Tas ir tik vienkārši! Kabaču un apelsīnu kūka ar krēmsiera glazūru

© Foto: depositphotos.com

Aizmirstiet par burkānu kūku, šī vieglā, gardā kabaču kūka ir piesātināta ar garšu un lieliski sader ar tasi tējas.

SASTĀVDAĻAS

Kūkai

350 g kabaču (nav nepieciešams mizot)

200 g brūnā cukura

125 ml saulespuķu eļļas

3 lielas olas, viegli sakultas

1 apelsīna rīvēta miziņa

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

100 g rozīnes

300 g pašrūgstošo miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

Glazūrai

200 g trekns krēmsiers

100 g pūdercukura, izsijāts

laba apelsīna miziņas rīve

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

1.SOLIS

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Viegli ieeļļo un izklāj formu ar cepamā papīru. Smalki sarīvē kabačus, pēc tam ar rokām izspiediet pēc iespējas vairāk šķidruma (ar pārāk daudz šķidruma kūka kļūs izmirkusi).

2.SOLIS

Samaisiet kabačus ar cukuru, saulespuķu eļļu, olām, apelsīna miziņu, vaniļu un rozīnēm, tad samaisiet miltus un cepamo pulveri, samaisiet līdz viendabīgai masai, bet nepārcentieties..

3.SOLIS

Maisījumu ielejiet formā un cepiet 50 minūtes, līdz kūkā iedurtais iesmiņš iznāk tīrs. Izņem no formas un atdzesē.

4.SOLIS

Tikmēr saputo krēmsieru ar pūdercukuru (nepārputojiet, jo tas var padarīt maisījumu pārāk mīkstu), pēc tam atdzesējiet. Izklājiet to uz atdzesētās kūkas, apkaisa ar apelsīna miziņu un atdzesē.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.