Zaudēt svaru nekad nav viegli, taču vislabākais laiks to darīt ir vasarā, kad laiks ir silts, ir daudz saules un dienas ir garākas, norāda treneri un uztura speciālisti, raksta “Parade”.
Sertificēta trenere un reģistrēta diētas ārste Tanvi Dalala un sertificēta personīgā trenere Emma Greivsa nosaukušas četrus iemeslus, kāpēc siltā laikā ir vieglāk notievēt.
Vairāk iespēju kustēties
Pēc Dalala teiktā, viens no iemesliem, kāpēc siltā laikā ir vieglāk notievēt, ir tas, ka dienas ir garākas, kas nozīmē, ka ir vairāk iespēju izkustēties - vai tā būtu rīta pastaiga, vakara velobrauciens vai treniņš parkā.
"Kad dienas gaišais laiks kļūst garāks, mūsu smadzenes saprot, ka mums joprojām ir laiks vingrot, socializēties vai nodarboties ar kādu hobiju," skaidroja Greivsa.
Vairāk enerģijas
Siltajos mēnešos cilvēkiem ir vairāk enerģijas nekā ziemas mēnešos. Abas ekspertes saka, ka tam ir zinātniski pierādīts iemesls.
"Saules gaismas iedarbība palīdz ražot D vitamīnu, kas ir saistīts ar uzlabotu vielmaiņu un enerģijas līmeni," sacīja Dalala.
Greivsa piebilda, ka saules gaisma no rīta, piemēram, ejot, palīdz regulēt jūsu diennakts ritmu. Ja jūsu diennakts ritms tiek uzturēts, jūs naktīs gulēsit labāk, un labs miegs var palielināt jūsu enerģiju un motivāciju vingrot.
Vieglāk atrast treniņu draugus
Gan Greivsa, gan Dalala norāda, ka siltākajos mēnešos cilvēki ir sabiedriskāki, tāpēc ir vieglāk atrast draugu, kas viņiem pievienotos treniņos.
Eksperti saka, ka vasara ir ideāls laiks, lai meklētu āra fitnesa nodarbības vietējos parkos, kas var sniegt lieliskas sociālās iespējas.
Jūs alkstat veselīgāku pārtiku
Ziemas mēnešos lielākā daļa cilvēku ēd sātīgas maltītes ar daudz ogļhidrātu un tauku. Taču, laikapstākļiem sasilstot, palielinās tieksme pēc vieglākiem ēdieniem.
"Paaugstinoties temperatūrai, mūsu ķermeņi dabiski tiecas uz vieglāku, mazāk kaloriju saturošu pārtiku, kas palīdz uzturēt kaloriju deficītu. Gremošana rada siltumu, tāpēc vasarā mūsu ķermenis nedaudz nomāc mūsu apetīti, lai saglabātu vēsumu. Mēs dodam priekšroku tādām lietām kā auksti dzērieni, augļi un salāti, kas ir vieglāk sagremojami," saka Greivsa.