Apelsīnu pīrāgs ar žāvētām aprikozēm un pūdercukuru

© Foto: pixabay.com

Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.

SASTĀVDAĻAS

2 glāzes kviešu miltu

1 glāze cukura

4 vistu olas

100 g sviests

1 t.k. cepamā soda

1 ēd.k galda etiķis

1/2 glāze piens

2 apelsīni

100 g žāvētas aprikozes

pūdercukurs

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Dziļā bļodā sajauc miltus, cukuru un sodu. Atdala dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus ar pienu un izkausētu sviestu. Sajauc sausās un mitrās sastāvdaļas, labi samaisa;

2.Cepamo formu ieziež ar eļļu un izklāj mīklu, vienmērīgi sadalot to pa veidnes dibenu un sieniņām;

3.Apelsīnus nomizo un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Žāvētas aprikozes uz 10-15 minūtēm iemērc siltā ūdenī, tad sagriež mazos kubiņos. Sajauc apelsīnu un žāvētas aprikozes, liek uz mīklas;

4.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Pīrāga pannu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo - tam ir jāiznāk tīram no pīrāga vidus;

5.Izņem pīrāgu no krāsns un ļauj tam pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas pīrāgu caur sietu pārkaisa ar pūdercukuru;

  1. Pīrāgu pasniedz atdzesētu, sagriežot porcijās.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.