Ceptu dārzeņu salāti ar sieru

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars akcentē – šī recepte derēs visiem dārzeņiem un garša būs atkarīga no tā, kādas garšvielas pievienos.

“Ideāla recepte, kad mērķis ir dārzeņi. Dārzeņus atbilstoši sezonai var variēt - tie var būt gan kāļi, gan ķirbis, gan baklažāni vai jaunie kabači, gan paprika vai pat vārītas cūku pupas. Var izmantot tradicionālās garšvielas - latviskās ar dillēm, pētersīļiem, ķiplokiem un ķimenēm. Var pamēģināt kaut ko austrumnieciskāku, piemēram, sumaku, kariju, ziru. Var mērķēt uz Itāliju un izmantot baziliku, majorānu, timiānu. Un katru reizi sanāks kas jauns,” iedrošina Pipars.

SASTĀVDAĻAS (6-8 porc.):

1 kg kartupeļi

400 g burkāni

400 g tvaicētas vai vārītas bietes

150 g Fetas siers

3 sīpoli

kaltētas garšvielas

eļļa

sāls, pipari

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA (45 min.):

1.Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās. Burkānus nomizo un sagriež pabiezās ripiņās. Bietes sagriež tādās pašās daiviņās kā kartupeļus. Sīpolus notīra un arī sagriež daiviņās. Dārzeņus pārliek uz cepešpannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes 190 grādos.

2.Sieru sadrupina mazākos gabalos, pievieno garšvielas, samaisa. Kad dārzeņi ir gatavi, tos pārliek bļodā pie siera un apmaisa. Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.