Neparasti salāti svētdienas vakariņām. Gardums ar mandarīniem un avokado ar pikantu mērci

© Foto: depositphotos.com

Neparasti salāti ar mandarīniem un avokado ir ideāli piemēroti svētku galdam, jo ​​ir ļoti spilgti ne tikai pēc izskata, bet arī pēc garšas. Turklāt visas šo salātu sastāvdaļas ir pieejamas visu gadu. Tas nozīmē, ka salātus var pagatavot jebkurās brīvdienās.

Par pamatu šiem salātiem kalpo sviestaina avokado šķēles, ko papildina ar skaistām saldskābām mandarīna šķēlītēm, kraukšķīgu salātu lapu sajaukumu (jāizvēlas krāsainas kombinācijas, lai salāti kļūtu vēl pievilcīgāki), pikantiem čili pipara kubiņiem, sāļi fetas sieru un neparastu mērci, kas uz apelsīnu sulas bāzes.

SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)

120 g salātu maisījuma

4 lieli mandarīni

1 avokado

1 asā paprika

1 mazs sīpols

4 piparmētru zariņi

120 g fetas siers

5 ēd.k. sinepju eļļa

50 ml apelsīnu sulas

1 ēd.k. baltvīna etiķis

sāls

svaigi malti melnie pipari

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sagrieziet avokado gareniski, izņemiet kauliņus un noņemiet mizu. Mīkstumu sagriež šķēlēs. Nomizotos mandarīnus sagriež 5 mm apļos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Izņem aso piparu sēklas un pāksti sasmalcina. Atdala piparmētru lapas no kātiem. Sadrupina fetu.

2.Mazā bļodiņā samaisa apelsīnu sulu, sinepju eļļu un etiķi, pievieno sīpolu un pusi aso piparu, sāli un apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Mērci sakuļ ar dakšiņu vai putotāju.

3.Avokado, mandarīnus, piparmētru lapas un salātu maisījumu liek salātu bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pārkaisa ar atlikušajiem asajiem pipariem un sadrupinātu fetu.

Padoms

  • Nav svarīgi, ja nav sinepju eļļas, izmantojiet olīveļļu un mērcei pievienojiet pusi tējkarotes Dižonas sinepju vai šķipsniņu maltu sinepju sēklu.
  • Izmantojiet ļoti asu nazi, lai sagrieztu mandarīnus, lai iegūtu skaistas šķēles, kas izskatās kā spilgti ziedi, nezaudējot dārgo sulu.

Dzīvesstils

Šogad Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas solās būt īpaši garas - teju divas nedēļas svētku prieka, kopā būšanas un, protams, bagātīgi klātu galdu. Svētku reizēs bieži vien mēdzam sevi palutināt, ļaujoties atpūtai un baudot dažādus našķus, taču šāds režīms vairāku nedēļu garumā var būt nopietns izaicinājums veselībai.

Svarīgākais