7 alkohola veidi, ko nevajadzētu izmantot karstajos kokteiļos

© unsplash.com

Ziema ir karsto dzērienu, tostarp alkoholisko kokteiļu, laiks. Karstie alkoholiskie dzērieni ir ne tikai patīkami sildoši, bet arī tiek uzskatīti par līdzekli pret saaukstēšanos. Teorētiski silta alkoholiskā dzēriena pagatavošana var šķist vienkārša - paņemiet silto dzērienu pēc savas izvēles un pievienojiet visu, kas jums ir pa rokai, tomēr, saskaņā ar “TastingTable” ir daži stiprie alkoholiskie dzērieni, kurus vislabāk atstāt aukstus.

Džins

Džins un toniks ir labi zināms klasisks kokteilis, kas atsvaidzina, ja tiek pasniegts auksts. Tomēr, kad džins tiek karsēts, var notikt oksidēšanās un potenciāli sabojāt tā garšu.

Kokteiļu meistars ar 20 gadu pieredzi Kristofers Hikijs skaidro: "Džina unikālā botāniskā sarežģītība karstajos dzērienos var kļūt nebaudāma. Turklāt augsta temperatūra var samazināt spirta stiprumu, kas nozīmē, ka džina aromātiskie elementi un stiprums neizdalīsies karstajos dzērienos.”

unsplash.com

Tekila

Tekilu vislabāk dzert nedaudz atdzesētu vai istabas temperatūrā. Tas ir saistīts ar faktu, ka, sildot tekilu, tās iedarbība samazinās un aromāta integritāte tiek apdraudēta.

Bāra vadītājs Vels Diks atzīmēja, ka tekila "karstumā zaudē savu dinamisko raksturu. Smalkā zemes un saldo nošu deja kļūst nesakārtota, atstājot aiz sevis dedzinošu, gandrīz rūgtu garšu.”

Degvīns

Pēc Kristofera Hikija teiktā, "degvīns ātri iztvaiko, ja tas tiek pakļauts karstumam, tāpēc karstajos dzērienos jūs zaudēsiet gan garšu, gan iedarbīgumu. Turklāt uzkarsēts degvīns var izraisīt asu dedzinošu sajūtu, kas nav tā sajūta, ko lielākā daļa cilvēku meklē siltajos kokteiļos."

unsplash.com

Sakē

“Vienīgais stiprais dzēriens, ko es nekad neizmantotu karstajos dzērienos, ir sakē,” saka Bernadeta Džeimsa, “One Washington un The Living Room Doveras” vīnzine.

"Kad sakē pasniedz siltu vai karstu, tas nozīmē, ka sakē, visticamāk, nav tās labākās kvalitātes, un temperatūra maskē tā trūkumus. Labas kvalitātes sakē tiek pasniegts atdzesēta, lai varētu sagaršot visas tā smalkās un unikālās garšas, tāpēc pasniegt to karstu ir slikta ideja."

Liķieri ar augstu cukura saturu

Cukurotu, sīrupainu aromātu vislabāk izmantot saldos aukstos dzērienos, un to nav ieteicams lietot kā piedevu karstajiem dzērieniem.

Kokteiļu meistars Kristofers Hikijs skaidro, ka "liķierus ar augstu cukura saturu ir grūti izmantot karstajos dzērienos, jo tie var piedegt vai pat sarecēt, ja tie tiek pakļauti karstumam. Šī reakcija var radīt atgrūdošu tekstūru, kas kokteilī nav pievilcīga."

Augstas stiprības liķieri

"Es atturos no pārāk stipra alkohola, jo karstums vairāk izceļ alkohola saturu nekā smalkās garšas," atzīmē Kodijs Fredriksons, Lasvegasas spirta rūpnīcas tūres menedžeris.

unsplash.com

Mākslīgi aromatizēti liķieri

Neatkarīgi no ķīmiski radīta kokteiļa iespējamajiem veselības apdraudējumiem, solītie aromatizētāji gandrīz nekad nesniedz vēlamos rezultātus. Kodijs Fredriksons saka, ka jāizvairās no mākslīgām garšām, jo ​​"ķīmiskā garša izdalīsies pārāk daudz."

Ko izmantot?

Fredriksons iesaka izmantot burbonu, rumu un brendiju, lai sildītos ziemā.