Kraukšķīgs briošs ar tomātu - paprikas ievārījumu

© Foto: pixabay.com

Recepte ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens.

SASTĀVDAĻAS:

350 g sarkanā paprika

100 g konservēti tomāti

250 g zemenes (saldētas)

25 g ābolu etiķis

20 g olīveļļa

1/4 tējk Tabasco chipotle mērce (kūpinātu sarkano halapenjo mērce)

10 g sāls

50 g cukurs

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Papriku cep cepeškrāsnī 250°C, līdz miza kļūst melna. Pēc tam liek bļodā, cieši pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj paprikai tvaicēties - tā miziņa vieglāk noņemsies. No paprikas noņem mizu, izņem stublājus un sēklas.

2.Katlu liek uz uguns, pielej olīveļļu, pievieno saldētas zemenes un cukuru. Enerģiski maisot, vāra ogu maisījumu, līdz veidojas sīrups.

Foto: pixabay.com

3.Zemenēm pievieno paprikas filejas, konservētos tomātus, aveņu etiķi un sāli. Vāra uz vidējas uguns, līdz maisījums samazinās uz pusi. Sajauc maisījumu līdz gludai masai un pievieno Tabasco mērci pēc garšas.

Dzīvesstils

Holivudas zvaigzne Toms Henks, kuram tuvojas 70. dzimšanas diena, apgalvo, ka jau ir piedzīvojis savas dzīves visu laiku sliktāko gadu - aktieris pastāstīja “Entertainment Tonight”, ka 35 gadi ir "grūtākais" vecums, tomēr zinātnieki apgalvo, ka vairumam cilvēku smagākais dzīves laiks ir cits.