Recepte ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens.
SASTĀVDAĻAS:
350 g sarkanā paprika
100 g konservēti tomāti
250 g zemenes (saldētas)
25 g ābolu etiķis
20 g olīveļļa
1/4 tējk Tabasco chipotle mērce (kūpinātu sarkano halapenjo mērce)
10 g sāls
50 g cukurs
PAGATAVOŠANA
1.Papriku cep cepeškrāsnī 250°C, līdz miza kļūst melna. Pēc tam liek bļodā, cieši pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj paprikai tvaicēties - tā miziņa vieglāk noņemsies. No paprikas noņem mizu, izņem stublājus un sēklas.
2.Katlu liek uz uguns, pielej olīveļļu, pievieno saldētas zemenes un cukuru. Enerģiski maisot, vāra ogu maisījumu, līdz veidojas sīrups.
3.Zemenēm pievieno paprikas filejas, konservētos tomātus, aveņu etiķi un sāli. Vāra uz vidējas uguns, līdz maisījums samazinās uz pusi. Sajauc maisījumu līdz gludai masai un pievieno Tabasco mērci pēc garšas.