Slavenais franču pīrāgs. Mini kiši ar krabju nūjiņām un sīpoliem

© Foto: Pexels.com

Mini kiši ar krabju nūjiņām un zaļajiem sīpoliem var aizstāt tartletes, kanapē un sviestmaizes uz svētku galda. Tās ir arī lieliskas ceptas uzkodas. Kopumā kišs ir slavenais franču atvērtais pīrāgs, ko mūsdienās ir viegli atrast maiznīcās ne tikai Parīzē, bet arī citur Eiropā.

Šādā pīrāgā pildījumu (parasti nesaldinātu) izklāj uz mīklas pamatnes un pēc tam pilda ar krējuma, olu un siera maisījumu. Populāri kiša pildījumi ir pīles krūtiņa, spināti, vistas gaļa un brokoļi, tomāti un baziliks, sarkanās zivis, sēnes un puravi. Noteikti var atrast savu iecienītāko sastāvdaļu kombināciju. Noteikti katru nogarnējiet, ja vēlaties, lai ēdiens izskatītos eleganti.

SASTĀVDAĻAS (7 PORCIJĀM):

20 g sviesta (pannas iesmērēšanai)

Pildījumam:

400 g krabju nūjiņas

4 sīpoli

1 paprika

1 ola

120 ml krējuma (33% tauku)

50 g rīvēta siera

2-3 pētersīļu zariņi

sāls

svaigi malti melnie pipari

Pamatnei:

250 g miltu

120 g sviesta

1 ola

sāls

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Mafinu formu ietauko ar sviestu.

2.Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc ar miltiem, pievieno sāli un ar rokām samīca drumslās. Pievieno olu, ielej 2-3 ēd.k. aukstu ūdeni un samīca mīkstā mīklā. Kiša mīkla ir ātri jāsamīca, pretējā gadījumā tā nebūs drupana.

3.Mīklu sadala 6-8 daļās atkarībā no veidņu izmēra. Mīklu ieliek iedobumos, veidojot malas. Ar dakšiņu masu sadur. Pannu ar mīklu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.

4.Sasmalciniet krabju nūjiņas. Papriku sagriež nelielos kubiņos. Sasmalcina pētersīļu lapas un sīpolus. Sajauc krabju nūjas ar pipariem, pētersīļiem un sīpoliem un samaisa. Sakuļ olu ar krējumu, sāli un pipariem. Piepilda mini kišus ar pildījumu, pārlej ar krējuma maisījumu un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep 30 minūtes. Izņem pannu un atstāj uz 5 minūtēm, pēc tam uzmanīgi pārliek uz šķīvja.

Padoms

  • Kišs ir vienkārša cepšanas iespēja, un tā ir ideāli piemērota ledusskapja pārpalikumu izlietošanai. Starp citu, šis franču pīrāgs ir vienlīdz garšīgs gan silts, gan auksts.