Kūciņa formu ieguvušas no keksa, bet saturs ir līdzīgs Lieldienu kūkai. Bet tajā pašā laikā tā paliek pilnīgi pašpietiekams produkts, kas var dekorēt gan uzkodu, gan desertu galdu.
SASTĀVDAĻAS (12 PORCIJĀM):
konditorejas drupatas dekorēšanai
200 g tumšās šokolādes pasniegšanai
pildījumam:
2 ēdk. cukurs
1 tējk. vaniļas cukurs
150 g biezpiena
mīklai:
4 ēd.k. l. kakao pulveris
200 g milti
160 g brūnā cukura
300 ml dabīgā jogurta
1 tējk. cepamais pulveris
100 ml augu eļļas
1 ola
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC. Novieto cepešpannas.
2.Pildījumam biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru bļodā sakuļ krēmīgā masā.
3.Mīklai izsijā miltus, sajauc ar cepamo pulveri un kakao. Atsevišķi sakuļ olu, pievieno augu eļļu, jogurtu, brūno cukuru un kārtīgi samaisa iegūto masu. Tad ielej tajā miltu maisījumu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
4.Sadala mīklu divās vienādās daļās. Veidnēs liek vienu pusi mīklas, mīklai virsū liek 1 tējk. biezpiena pildījumu, un otro pusi izklāj pa virsu visām veidnēm.
5.Cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Izņem kēksus no cepeškrāsns, ļauj atdzist un uzmanīgi izņemiet no veidnēm. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
6.Kēksiņu virsas iemērc šķidrā šokolādē, pagaida, līdz tā sacietē, un pārkaisa ar krāsainām drupačām.