Pasta e fagioli ir klasiska itāļu zupa, kas tulkojumā nozīmē makaroni un pupiņas. Šī receptes versija ir ātrās pagatavošanas recepte, kurā galvenās lomās ir pieliekamais un saldētava, tāpēc sagatavošanās laika vispār nav.
Vislabāk ir atteikties no pārtikas produktiem ar augstu sāls saturu, piemēram, kinoteātra popkorna un frī kartupeļiem, taču ir jāuzmanās no vairākiem pārtikas produktiem, kas ir bagāti ar sāli.
Ir viena liela tējas vārīšanas kļūda, kas var ietekmēt veselību: pārāk karsts ūdens. Verdošs ūdens ne tikai applaucē smalkās tējas lapas, radot rūgtu garšu, bet vairāki pētījumi ir saistīti ar karstās tējas dzeršanu un barības vada vēzi.
Etnomūzikas grandi no Portugāles, Mongolijas, Igaunijas un Lietuvas, pašmāju folkroka grupa “Iļģi”, milzīga uguns skulptūra, buto dejas performance, krāšņa izklaides programma ģimenēm ar bērniem – tā sevi piesaka Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kas 6. jūlijā norisināsies Valmiermuižas parkā.
Olbaltumvielām un sirdij veselīgiem taukiem bagāts, lasis nenoliedzami ir ieguvums mūsu ēdienkartei. Nav brīnums, ka lasis ir populāra zivs Latvijā, Amerikā un citur. Bet, neskatoties uz visām laša īpašībām, lasis nav vienīgā veselīgā zivs, ko var pagatavot.
No saldās līdz sāļajai – šīs brokastu idejas palīdzēs iesākt dienu un palīdzēs samazināt vai uzturēt svaru. Dažām uzturvielām ir daudz priekšrocību, kā, piemēram, šķiedrvielām — un, lai gan tās nav grūti iegūt, daži no mums tās neuzņem pietiekami daudz.
Kā atdalīt zaļumu cietos kātus, kā no sacietējuša brūnā cukura atkal iegūt beramu cukuru, kā glītos gabaliņos sagriezt cepumus? Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.
Vistas aknu pastētei ir klasiska un eleganta. Pats labākais, ka tā sanāk dažu minūšu laikā. Vistas aknas ir plaši pieejamas. Ja ir iespēja, kad iepērkaties, tad izvēlieties gaišākas vistu aknas; tām mēdz būt maigāka, bagātāka garša nekā tumši sarkanajiem.
Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.
Šajā gardajā dzērienā var iemaisīt jebko, ko sirds vēlas. Tas tikai padarīs šo kokteili par lielisku veidu, kā saņemt pietiekamu daudzumu svarīgu uzturvielu, ūdeni un šķiedrvielu.
Daudzu iemīļotais restorāns “Fish House” nu ieguvis jaunu nosaukumu un konceptu – “ROI”. Turpmāk tajā varēs baudīt ne tikai zivju ēdienus, bet arī plašu internacionālu ēdienu izvēli.
Kokosriekstu koki aug tropos tādās valstīs kā Indonēzija, Indija un Malaizija, bet, par laimi, kokosriekstu produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Kokosriekstu ūdens, kokosriekstu eļļa un kokosriekstu cukurs ir tikai daži populāri kokosriekstu produkti, kas visi nāk no viena un tā paša daudzpusīga auga.
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,
Raidījumā "Nra.lv sarunas" aktrise un režisore Kristīne Krūze- Hermane dalā ar neparastu olu krāsošanas veidu, proti, viņa Lieldienu olas krāso, izmantojot zīda kaklasaites.
Pēc "Wolt" žūrijas vērtējuma un vairāk nekā 41 tūkstošu Latvijas iedzīvotāju balsojuma noskaidroti labākie restorāni un kafejnīcas deviņās dažādās kategorijās "Wolt Restorānu balvā 2023". Par iemīļotāko ēdinātāju iedzīvotāji visaktīvāk balsojuši kategorijās "Labākais ģimenes maltītēm" (uzvarētājs "Ezītis Miglā"), "Gada beķereja" (uzvarētājs "Cadets de Gascogne"), "Labākais garšas ceļojums" (uzvarētājs "Centrale 33") un "Gada jaunpienācējs" (uzvarētājs "Studio Pizza"), informē Māra Rudīte, "Wolt" komunikācijas pārstāve.