Gardēžiem

13.feb 2016
Saldā ēdiena recepti, kas ir kā radīta romantiskām vakariņām divatā, ieteica bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena.
10.feb 2016
Pavisam strauji tuvojas diena, kad mīlestība gaisā virmo vēl spēcīgāk un viss, kas notiek – ir skaisti un pārdomāti. Tā kā ikvienam gribas iepriecināt vienam otru ne tikai ar skaistiem ziediem, bet arī mīļām, paštaisītām dāvanām vai pārsteigumiem, tad kādēļ gan nepalutināt vienam otru ar pašu gatavotiem gastronomijas šedevriem. Šī būs tā reize, kad neliels padoms tiks dots kungiem, lai iepriecinātu savu sirdsdāmu šajā īpašajā dienā – Valentīndienā. Ikviena dāma novērtēs jūsu ieguldītās pūles un centību. Iespējams, ka šī svētku brokastu recepte noderēs ne tikai vīriešu kārtas pārstāvjiem...
photo_camera
5.feb 2016
Vienam no subproduktiem – aknām – piemīt savas īpatnības un vērtīgas bioloģiskās īpašības. Tās uzskata par ārstniecisku produktu, pat par delikatesi, un savu reizi tās noteikti jāiekļauj ikdienas uzturā. Klasiskais ēdiens no aknām, protams, ir pastēte. Mājās gatavota no jebkura veida aknām tā parasti izdodas īpaši garda.
30.jan 2016
Viesnīca Kolumbs atrodas Liepājas klusajā centrā, netālu no Pētertirgus un jūras. Tā ir neliela viesnīca ar mazu kolektīvu.
29.jan 2016
Baldonietes Ilzes Kupčas, kura pašlaik studē jurisprudenci, lielākais lepnums – pašas ceptas garšīgas mājas kūkas, pēc kurām ir vērts mērot arī kilometrus. Tik burvīgas kūkas saldummīļi reti kur varēs atrast.
22.jan 2016
Valdemārpils vidusskolas mājturības skolotājai Andai Dzenei, rosoties virtuvē, svarīgi, lai ēdiens būtu interesents un lai gatavošanas procesā var nodoties eksperimentiem. «Man patīk zupas – zirņu, pupu, biešu, skābeņu, kuru citi vāra ar grūbām, bet es – ar auzu pārslām, kas piešķir zupai tumīgumu,» stāsta Anda Dzene.
photo_camera
22.jan 2016
Stiprinošo un sildošo graudaugu izvēle ziemā ir lieliska alternatīva, jo tad arī biežāk kārojas pēc siltas maltītes. Un viens no variantiem – sātīgās grūbas, kas ir populāras graudaugu cienītājiem jau izsenis un apveltītas ar diētiskām īpašībām. Grūbu biezputra brokastīs ik pa laikam var nomainīt tradicionālās auzu pārslas – ir vērts pamēģināt.
17.jan 2016
Tāpat kā kuskusu un mannu, arī bulguru gatavo no kviešu graudiem.
16.jan 2016
Šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries) no Vācijas jau ceturto gadu strādā restorānā Terra. Viņš ne tikai mācās latviešu valodu, kas viņam šķiet tikpat sarežģīta kā ķīniešu valoda, bet arī latviešu tradicionālajā virtuvē ienes jaunas vēsmas.
photo_camera
15.jan 2016
Ziemā īpaši jāpievērš uzmanība, lai ar uzturu uzņemtu pēc iespējas vairāk vitamīnu, tāpēc izvēlamies produktus, kuri ar tiem bagāti. Viens no tādiem – dzērvenes. Pēc tām kāre aukstajos mēnešos ir liela, jo tās ir vērtīgas un noderīgas imunitātes nostiprināšanai.
photo_camera
8.jan 2016
Ingvers parasti saistās ar ziemu, siltu tēju, citrona šķēlīti un medu. Un tas ir īpašs ar savu specifisko garšu un sīvo aromātu. Taču ar to vien neaprobežojas ingvera raksturojums. Tam piemīt virkne vērtīgu īpašību, tāpēc jānovērtē tās un jānododas dažādiem kulinārijas eksperimentiem, jo ingvera izmantojums ēdienos ir plašs un interesants.
31.dec 2015
Bez dažādiem cepumiem un cepumiņiem svētkos iztikt nevar: tie ir gluži vai obligāti un neaizvietojami jebkurā tējas vai kafijas baudīšanas reizē, tie ir kā īsts glābējriņķis, kad pie durvīm klauvē negaidīti viesi, tie ir kā droša atpazīšanas zīme – namā, kur galdā tiek celta bagātīga cepumu izlase, saimnieko īsta saimniece.
27.dec 2015
Latviešu kulināro tradīciju bagātajā pūrā "Māja" piedāvā ienest kādas jaunas vēsmas.
26.dec 2015
Ziemassvētki un Jaunais gads visbiežāk tiek svinēti arī darba kolektīvos, gadu mijas svētkus pārvēršot korporatīvā ballītē. Daudziem uzņēmumiem tā ir kā kopīga atskatīšanās uz aizvadīto gadu un tā sasniegumiem, kā arī jaunu mērķu noteikšana jaunajam gadam. Visbiežāk neiztrūkstošs ballītes elements ir tosti.
25.dec 2015
Saskaņā ar tradīciju decembrī apkopot rezultātus tiešsaistes galdiņu rezervēšanas bezmaksas pakalpojums GetTable.lv ir sagatavojis 2015. gadā 10 visbiežāk rezervēto restorānu sarakstu.
25.dec 2015
"Mazumtirgotāja ELVI aptaujas rezultāti par iepirkšanās paradumiem, sagaidot Ziemassvētkus, liecina – rūpējot svētku mielastu, respondenti labprāt priekšroku dod latviskajiem ēdieniem – sāļajiem pīrāgiem (74%), šķovētiem kāpostiem (73%) un pelēkajiem zirņiem ar speķi (67%). Savukārt piparkūkas atradīsies teju uz katra svētku galda, jo 90% aptaujas dalībnieku to ir norādījuši kā obligātu svētku cienastu,” skaidro Laila Vārtukapteine, SIA „ELVI Latvija” komercdirektore.
24.dec 2015
Iecerot Ziemassvētku un Vecgada vakara cienastu, uzmanību piesaista neticami skaisti attēli ar profesionāļu gatavotiem un rotātiem ēdieniem. Daudzas namamātes par tiem brīdi papriecājas, bet, reālistiski samērojot savu varēšanu ar šefpavāru mākslu, šīs receptes tomēr neizvēlas. Reizēm, lasot aprakstu, šķiet, ka viss ir izdarāms, taču attur garais sastāvdaļu saraksts – maza šķipsniņa no šī, pilīte no tā, kriksītis no vēl kaut kā, bet galu galā iznāk, ka jāsapērk vesela kaudze iepakojumu, kuriem ir visai mazas izredzes tapt izlietotiem līdz galam.
20.dec 2015
Lai labi garšo!
19.dec 2015
Labu apetīti!
18.dec 2015
Labu apetīti!
18.dec 2015
Naturopāte un uztura terapeite Ance Anna Šternberga ir viena no aktīvākajām veselīga un dabīga dzīves veida popularizētājām Latvijā. Viņas grāmata “Topi vesels” ir daudzus motivējusi pievērst lielāku rūpību ikdienas maltītēm. Tagad klajā laista autores otrā grāmata “Topi vesels. Pavārgrāmata” ar receptēm veselīgai ikdienai.