Gardēžiem

30.mar 2016
Aprīlis ir laiks, kad tiek tecinātas bērzu sulas, kas palīdz gan uzņemt vitamīnus, gan attīrīt organismu. Lai gan bērzu sula ir spēcinoša un garšīga arī "tīrā veidā", tomēr ir vērts izmēģināt arī dažas oriģinālas variācijas.
29.mar 2016
«Konditorejā es saskatu lielu izaicinājumu sev. Konditoreja ir zinātne, mistika, milzīgs darbs, kas jāiegulda, lai sanāktu ideāls rezultāts,» saka Olga Elste, kuras lielākā aizraušanās ir kulinārija un konditorejas izstrādājumi.
24.mar 2016
Salīdzinoši visbiežāk Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka šogad Lieldienas svinēs, rīkojot īpašas svētku brokastis/ pusdienas (39%). To atklāj pētījumu kompānijas TNS veiktais pētījums.
19.mar 2016
«Man patīk ceļot, un, katru reizi aizbraucot uz jaunu valsti, cenšos pagaršot attiecīgajam reģionam raksturīgos ēdienus, paviesoties ēdināšanas vietās, kuras apmeklē vietējie iedzīvotāji. Tādā veidā smeļos iedvesmu jaunām garšas kombinācijām, ko ieviest arī savā virtuvē,» saka Karīna Spade.
18.mar 2016
Kārojas kāda saldumiņa? Lūk, trīs veselīgu konfekšu receptes, ko pagatavot mājās. „Šīs konfektes tiešām ir veselīgas,” saka recepšu autors Ēriks Dreibants, „Restorāna 3” šefpavārs. Jau šo sestdien, 19. martā, „Restorāna 3” komanda „ELKOR pavasara festivālā bērniem” mācīs gatavot konfektes un saldējumu!
17.mar 2016
Ja svētkos iecerēts pasniegt nelielu cienastu, kas neprasa galda klājumu ar visiem iespējamiem piederumiem, tomēr gribas ko vairāk nekā vienkārši cepumu kārbu un ne visiem ir pa prātam saldumi, tad samērā populārs risinājums ir gatavi groziņi un «karotītes», kurus var pildīt pēc saviem ieskatiem.
13.mar 2016
Iespējams, medus kūku varētu iecelt par populārāko kūku valstī.
12.mar 2016
«Draugu lokā esam tāds gardēžu pulciņš, kas ik pa laikam informē pārējos par saviem jaunatklājumiem un tad notiek mainīšanās ar receptēm. Dažkārt iedvesma rodas arī no tā, kas tobrīd atrodas ledusskapī, un tad es to saucu par improvizāciju,» saka Liene Brunzete, bloga lienegatavo.lv autore.
11.mar 2016
Pārdaugavas tējnīcā Materia iespējams izbaudīt īstas tējas garšu, vērot tās gatavošanas rituālu un izzināt, cik interesants un daudzveidīgs ir šā pasaulē iecienītā dzēriena pielietojums, īpašības un tradīcijas.
8.mar 2016
Latvijā populārākais diriģents, jauniešu kora “Balsis” mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis šogad 8. martu sagaidījis metoties atraktīvā avantūrā. Interneta vietnes Inbox.lv rīkotajā balsojumā “Vakariņas ar Lielisko” Teterovskis izrādījās populārākais no astoņiem kandidātiem, izkonkurējot tādus iekārojamus pašmāju vīriešus kā Vecrīgas kungu frizētavas “Lumberjack” bārddzini, frizūru “guru” Maksimu Podziavu un Hokeja kluba “Dinamo Rīga” balsi un seju Armandu Simsonu.
6.mar 2016
Kad ģimenē piedzimst bērni, viņiem gribas dot pašu labāko, stāsta Raimonds Biedrītis, kurš ir četru atvašu – Katrīnas, Ievas, Pētera un Rūda – tēvs. Pirms vairākiem gadiem, kopā ar sievu Ievu sākuši uzturā lietot pilngraudus – paši mājās maluši miltus, cepuši maizi, kēksiņus un ar laiku snieguši iespēju pievērsties veselīgākam uzturam arī citiem.
photo_camera
26.feb 2016
Makaronu, pareizāk, pastas klāsts ir plašs un daudzveidīgs gan pēc formas, gan krāsas, un arī sastāvs mēdz būt atšķirīgs. Ik pa laikam no tiem gatavo tradicionālo maltīti – ar sieru un tomātu mērci, sacepumu vai pievieno kā piedevu zupām un salātos. Taču no makaroniem var pagatavot arī smalkus, gluži vai karaliskus ēdienus. Un ir vērts ļauties eksperimentiem.
25.feb 2016
Jau piecus gadus četrās Latvijas vietās – Siguldā, Ķekavā, Jelgavā un Kuldīgā – darbojas ātrās ēdināšanas restorāns Ņamma, kas domāts steidzīgam cilvēkam, kurš vēlas garšīgi, veselīgi un ātri paēst. «Mēs cenšamies apmierināt visas vajadzības, visas gaumes. Ēdieni ir dažādām gaumēm, palaikam tiek papildināti ar ko jaunu. Meklējam lietas, kas piesaistītu klientus,» atzīst uzņēmuma tirdzniecības daļas vadītāja Jana Mičule. Šefpavārs Gvido Jakobijs šeit strādā tikai divus mēnešus.
23.feb 2016
Sardīnija ir vienīgā vieta pasaulē, kur vīrieši vecumā virs 100 gadiem ir vairāk, nekā sievietes. Sardīnija ieņem otro vietu pasaulē (aiz Okinavas salas) ar ilgdzīvotāju skaitu. No 1,6 miljoniem iedzīvotāju vairāk kā 300 cilvēkiem ir pāri par 100 gadiem! Visi zinātniskie pētījumi noved pie viena un tā paša secinājuma: cilvēka mūža ilgumu ietekmē veselīga pārtika, svaigs jūras gaiss, zems stresa līmenis un gēni.
21.feb 2016
Marcipāns ir ekskluzīvs našķis, kas jābauda lēni un maziem kumosiņiem, turklāt tas ir ļoti sātīgs. Ja prāts nesas uz saldumiem un gribas tos gatavot pašu rokām, marcipāns noteikti ir viena no alternatīvām. Šis process prasa zināmu darbu un pacietību, taču ir vienkāršāks, nekā šķiet. Marcipāna recepti Māja saņēma mantojumā no Hedvigas kundzes – Ritas Blaumanes, un tā izdevās ar pirmo reizi.
19.feb 2016
Padari dienu īpašāku, sagatavojot svinīgas pusdienas un piedomājot pie noformējuma un ēdiena pasniegšanas veida. Lai gardi!
18.feb 2016
Iesaka bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena
17.feb 2016
Iesaka bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena
15.feb 2016
Recepte, kā pašam, mājas apstākļos, pagatavot sev “Nutellu”.
14.feb 2016
Recepti iesaka bloga Lindas virtuve radītāja un ēst gatavošanas entuziaste Linda Tellgrena.