Gardēžiem

25.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
24.sep 2015
Šī ir ļoti garda un viegla vakariņu recepte ar kuras palīdzību ātri vien varēs atbrīvoties no liekajiem taukiem un uz nakti „iedarbinās” vielmaiņu, kura miegā dedzinās taukus.
23.sep 2015
Pildīta līdaka, karpa vai zandarts noteikti bagātinās jebkuru godu galdu, bet, ja zivi pilda, tā noteikti jādekorē. Ja nedekorē, nav ko lieki tērēt laiku un nodarboties ar zivs pildīšanu, tad to var vienkārši pārvērst par zivju kotletēm. Ja galdā ceļ pildītu zivi, tieši dekorējums patiesībā ir vēl svarīgāks par pašu pildījumu, jo ēdienam svētku galdā noteikti jābūt greznam. Pieredzē dalās lauku mājas Upenītes godu saimniece Inese Survilo.
20.sep 2015
Ja iedvesma virtuvē apsīkusi un vajadzīga palīdzība ēst gatavošanā, atliek tikai pasniegties pēc sava viedtālruņa. Māja piedāvā sešas aplikācijas, kas atvieglos rosīšanos un palīdzēs pagatavot gan dažādu svētku galdu viesu uzņemšanai, gan vienkāršu maltīti vakariņām.
19.sep 2015
«Man ļoti garšo šokolāde, tas ir kaut kas fantastisks,» atzīst konditore Laura Rozenfelde, kura reizēm nopērkot šokolādi un, ne ar vienu nedaloties, to notiesā. Laura pati necenšas ēst saldumus, bet viņas vājība ir šokolāde, no kuras ir visgrūtāk atteikties. Četrus gadus strādājusi Bibliotēka nr.1. restorāns, bet tagad divus mēnešus strādā Nom Nom cafe par konditori, kur ne tikai cep kapkeikus, braunijus, Oreo kūku un Nutellas kūku, bet arī sāļākus ēdienus, piemēram, biešu maizītes.
photo_camera
18.sep 2015
Bez sulīgajiem, saldenajiem un aromātiskajiem tomātiem ēdienkarte nav iedomājama. Tie ir vieni no populārākajiem dārzeņiem. Veikalu plauktos šos sarkanos (un ne tikai! ) dārzeņus var atrast augu gadu, taču salīdzināt, kā tie garšo tagad, rudenī, un ziemas mēnešos, nav vērts, jo atšķirība ir milzīga. Ko tikai nevar pagatavot no tomātiem – salātus, zupas, pastas, savā sulā, konservēt, papildināt sacepumus un sautējumus un ēst svaigus, tikko norautus no ķekara siltumnīcā.
photo_camera
11.sep 2015
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.
10.sep 2015
Visi zina, kartupelis ir otrā maize. Tagad tā vien šķiet, ka Latvijā kartupelis pārliecinoši izvirzījies līderos, tam īpaši palīdzējuši viņa mazākie brāļi čipsi.
9.sep 2015
Kafejnīcas - restorāna Rocket Bean Roastery šefpavārs Artūrs Taškāns ir uzkrājis pavāra pieredzi, jo šajā profesijā nostrādājis 12 gadus, un, kā pats atzīst, izveidojis savu rokrakstu. «Sapratu, kādus produktus, ar kuriem esmu iepazinies, vislabāk izmantot, gatavojot ēst. No tiem izveidojusies produktu palete un mans skatījums, kā tos savienot kopā,» atzīst Artūrs Taškāns, kurš ir arī Pavāru kluba valdes loceklis.
photo_camera
4.sep 2015
Dzeltenas, zilas, sarkanas, saldas un ne tik saldas, lielākas un mazākas formas augļi... Šādas plūmes ik gadu ir galdā vasaras beigās. Zinātniski pierādīts, ka tieši plūmēs vitamīnu un minerālvielu sastāvs ir krietni bagātīgāks nekā vairumā citu augļu.
3.sep 2015
«Sākotnēji bija doma kļūt par fotogrāfu vai pavāru,» savās izvēlēs dalās šefpavārs Raitis Krūze, kas par pavāru strādā no 17 gadu vecuma. Raitis iepriekš strādājis restorānā Vairāk saules par maiņas vecāko šefpavāru, bet kopš 7. jūlija viņa darbavieta ir restorāns – brančotava Spārnos.
31.aug 2015
Šī ir ļoti garda un vienkārša brokastu recepte, kas ātri vien palīdzēs atbrīvoties no liekajiem taukiem, normalizēt vēdera izeju un vielmaiņu, kā arī uzlabos ādas un matu stāvokli.
30.aug 2015
Zaļo, dzelteno, balto vai smuki strīpaino kabaču saimei piederīgie brāļi ir arī tie, kas mazi, apaļi kā tādi nelieli ķirbīši. Ja tādi aug dārzā, grēks nepagatavot kabaču podiņus ar noslēpumu – ik reizi citādu!
29.aug 2015
Nozīme ir saturam, nevis formai! Pīrāgu var cept kā plātsmaizi, kā lielākas vai mazākas formas groziņu, taču kabača un sēņu savienība pīrāga pildījumā pārvērtīs to īstā kulināriskā šedevrā!
28.aug 2015
Ceļot galdā ceptus kabačus ar aromātisku gaileņu mērci, gardas pusdienas vai sātīgas vakariņas nodrošinātas!
28.aug 2015
Par baklažānu vērtīgajām īpašībām, to daudzveidīgo izmantojumu varētu runāt gari, un vasarā neparasto dārzeņu mīļotāji šo tumši violeto dārzeni ceļ galdā visdažādākajās variācijās. Tagad ir īstais baklažānu laiks – cepti, ar pildījumu, kā marinēta uzkoda, arī kopā ar citiem dārzeņiem tie spēj sagādāt labas garšas svētkus.
27.aug 2015
Ieskandinot starptautisko pārtikas izstādi Riga Food, kas no 2. līdz 5. septembrim notiks izstāžu zālē Ķīpsalā, jau ceturto gadu visā Latvijā – teju 60 restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās – notiek Gastronomijas festivāls! Līdz pat 6. septembrim ikvienam gardēdim tiek piedāvāts nogaršot neskaitāmi daudz jaunu ēdienu un sajust unikālu garšu salikumus.
27.aug 2015
Garda, vienkārši pagatavojama uzkoda un piedeva pie gaļas, kad pikniks brīvā dabā uzņem apgriezienus!
26.aug 2015
Ar picai raksturīgām sastāvdaļām piepildītu kabaču vai cukini pusītes vienlīdz apetelīgas būs gan siltas, gan aukstas, tās iederēsies gan ikdienas maltītē, gan rotās jebkuru brīvdabas pasākumu mielasta galdu.
25.aug 2015
Lai attīrītu organismu no šlakvielām jeb vielmaiņas gala produktiem, ne vienmēr ir jādzer dārgi vitamīni vai zāles. Dabas krājumos ir atrodami produkti, kas to spēj paveikt labāk par jebkuru vitamīnu.
23.aug 2015
Svaigu aprikožu vietā droši var izmantot arī žāvētās, tikai tās iepriekš 12 stundas jāizmērcē.
22.aug 2015
Lai labi garšo!