2.okt 2015
Regulāra biešu ēšana nāk par labu veselībai. Uzturvielas, kas ir bietēs, kalpo sirds un asinsvadu slimību profilaksei, jo sekmē holesterīna līmeņa normalizēšanos; palīdz ārstēt iekaisumus, pazemināt asinsspiedienu, mazināt osteoporozes risku, uzlabot aknu šūnu darbību, stabilizēt cukura līmeni asinīs; palīdz pret nogurumu un uzlabo pašsajūtu tiem, kas ārstē mazasinību; aktivizē vielmaiņu, uzlabo gremošanu un novērš aizcietējumus. Iespējams, ka, pateicoties spēcīgajiem antioksidantiem, kas ir bietēs, tās arī noder atsevišķu vēža veidu profilaksei. Bietes ir mazkaloriskas, satur zināmu daudzumu balastvielu, ir salīdzinoši bagātas ar folskābi, tāpat satur arī kāliju, fosforu, magniju, dzelzi, cinku.