Kamēr mūsmājās zaptes vārīju pēc desmitgadēs pārbaudītām receptēm, klasiski ieziemotie ķirši nereti aizķērās un pagraba plauktos nodzīvoja pat vairākus gadus, taču šīs receptes galarezultāts līdz pagrabam reizēm pat netiek…
Šefpavārs Ingus Zandbergs 8. augustā svinēja trīs gadu darba jubileju, kopš džemojas restorāna Džems virtuvē. Žurnāla Māja lasītājiem viņš iesaka vasarā ēst vieglus ēdienus, tāpēc dalās ar viegli pagatavojama ēdiena recepti, kuru sastāvā ir dārzeņi, kas atrodami mazdārziņā tieši šajā laikā.
Šis ātri pagatavojamais un garšīgais dzēriens ievērojami uzlabo veselību-uzlabo vielmaiņu, nostiprina imūnsistēmu. Tā recepte ir pavisam vienkārša un to iespējams pagatavot vien pāris minūšu laikā.
Recepte brīvai improvizācijai: timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Biezeni var vārīt arī bez garšvielām un tās pievienot tikai īsi pirms pasniegšanas.
Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzina pēcpusdienas tējas baudīšanas rituālu, bet arī paaugstina imunitāti un uzlabo veselību. Kamēr zaļo, smaržīgo piparmētru pilnas dārza dobes, tas jāizvāra!
«Vēlētos iedrošināt cilvēkus uzdrīkstēties. Pusdienojot ārpus mājas, katram ir iespēja izgaršot plašumus no Meksikas uguns līdz viensētai Latgalē, vien jāpārvar konservatīvās bailes,» uzskata kafejnīcas, kokteiļbāra un interjera dizaina studijas Mākonis pavārs Artūrs Orenīts.