Man ļoti patīk, ja mājās atrodas ziedi. Tomēr reizēm tas prieks ir īss un tie ātri novīst. Nolēmu pamēģināt internetā redzētu metodi, kā paildzināt griezto ziedu mūžu.
Pīrāgi, saldie ēdieni, kūkas un bulciņas - rabarberiem var rast plašu pielietojumu. Šoreiz nolēmu pamēģināt pagatavot kaut ko pavisam neparastu. Rabarberu "konfektes" jeb alternatīvu ierastajām želejas "mēlītēm".
Avokado ir daudzu cilvēku iemīļots auglis. Tam var rast daudz un dažādus pielietojums. Tomēr reizēm, gatavojot ēst, nav nepieciešams vesels avokado, bet, piemēram, puse šī augļa. Ja otra puse tiek ievietota ledusskapī, tā sāk apbrūnēt.
Arī Jāņu siers šogad ir palicis dārgāks. Par nelielu ritulīti šī tradicionālā Jāņu ēdiena jau ir jāmaksā 10 eiro. Jāņu sieru iespējams pagatavot arī pašiem, turklāt izmantojot veikalā nopērkamos produktus. Man neliels siera ritulītis izmaksāja aptuveni 3 eiro.
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.
Laika gaitā sudraba galda piederumi kļūs neglīti. Tie apsūbē. Vienkārša piederumu mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli nelīdz. Bet, kā atgūt sudraba galda piederumu mirdzumu, lai no tiem nebūtu jākaunas?
Saldējums ir viena no manām top lietām vasarā. Varu teikt, ka saldējums ir mans mīļākais deserts/našķis. Ja saldējumu mīli tikpat ļoti kā es, tad jāmēģina to arī pašam pagatavot!
Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
Jau nākamajā trešdienā, 4. maijā, tiks atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena jeb "Baltā galdauta svētki". Par godu svētkiem nolēmu pagatavot desertu.
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
Lieldienu gaidās tapa želejas olas. Ideja šāda: tukšās olu čaumalās iepilda dārzeņus un desu (sāļajā variantā) un augļus vai ogas (saldajā variantā). Tos aplej ar buljonu (sāļajā variantā) vai sulu (saldajā variantā), kurā izšķīdināts želantīns. Kad želeja sastingusi, čaumas noloba. Lūk, kas mums sanāca.
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
Sociālajos medijos vairākkārt esmu redzējusi video, kuros cilvēki pārbauda, cik tīras ir viņu ikdienā lietotās koka lāpstiņas vai karotes. Var šķist, ka tās pēc nomazgāšanas ir tīras, tomēr video fragmentos redzētais liecina par pretējo.
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
Varu saderēt, ka arī tev mājās ir kāds nevajadzīgs, iespējams, vecs T-krekls, kuram vairs nevari atrast pielietojumu. Pavisam nesen redzēju video, kā no T-krekla izveidot iepirkuma somu jeb maisiņu. Izmēģinam!
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.