Sākums

16.jun
Pākšaugus ir vērtīgi lietot ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, ja tos termiski apstrādā un atbilstoši pagatavo. Lēcās un pupiņās ir augstāka dzelzs koncentrācija nekā citos augu valsts produktos, tāpēc mazuļa uzturā pākšaugus rekomendē ieviest samērā agri – jau no 6–8 mēnešu vecuma. "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro, kāpēc pākšaugi bērna uzturā ir ieteicami.
15.jun
Sejas spreji lieliski karstās vasaras dienās spēj atsvaidzināt seju un to mitrināt. Veikalos pieejami dažādi spreji, taču tādu pavisam viegli vari pagatavot pati. Nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas!
15.jun
Uzmācīgi odi var ne tikai ļoti kaitināt, bet arī radīt nepatīkamas sajūtas. Lai izvairītos no odu kodumiem, dodoties pie dabas, mēs mēdzam nodrošināties ar dažādiem to atbaidīšanas līdzekļiem. Nākamreiz atpūšoties svaigā gaisā izmēģiniet šos dabīgos odu atbaidīšanas līdzekļus!
14.jun
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
14.jun
Vēl pirms mazliet vairāk nekā desmit gadiem tika uzskatīts, ka holesterīns ir slikts, kaitīgs veselībai un ka ar uzturu jāuzņem ne vairāk kā 0,2–0,3 grami holesterīna dienā – apjoms, kuru satur 1–1,5 olas. Tomēr pētījumi nav apstiprinājuši olās esošā holesterīna saistību ar insultu un asinsvadu slimībām, saka uztura speciāliste Alise Kindzule Dunavska.
14.jun
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
13.jun
Parūpējies par savām pēdiņām. Pagatavo skurbi, kas padarīs pēdas ļoti maigas!
13.jun
Krustnagliņas ir miršu dzimtas mūžzaļā nagliņkoka kaltētie ziedu pumpuri. Šo garšvielu bieži izmanto kulinārijā. Krustnagliņas ne tikai spēj uzlabot ēdienu un dzērienu garšu, aromātu, bet ir arī ļoti labas veselībai. 
12.jun
Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
12.jun
Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā – Līgo. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu.
12.jun
Netici mītiem, bet zini patiesību! Populārākie ādas kopšanas mīti, kuriem nav vērts ticēt!
11.jun
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.
11.jun
Daudzi cilvēki nespēj iedomāties savu ikdienu bez karsti kūpošas kafijas tases. Ja arī tev garšo kafija, tad šie fakti tevi varētu interesēt! Uzzini ko jaunu par kafiju!
10.jun
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
10.jun
Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. SIA “Eco Baltia vide” speciālisti un Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas eksperte Rūta Bendere dalās padomos, kas palīdzēs izvairīties no smakām, šķirojot bioloģiskos atkritumu.
9.jun
Pagatavojiet mājās aromātisku, mitrinošu kokosriekstu šampūnu no trīs sastāvdaļām.
9.jun
Pēdējās desmitgadēs diskusija par veselīgu uzturu un tā lomu cilvēka veselības un labsajūtas nodrošināšanā kļuvusi īpaši aktuāla. Tomēr par spīti zinātnieku, uztura speciālistu, mediķu un citu ekspertu vienprātībai jautājumā par to, ka veselīgs uzturs viennozīmīgi labvēlīgi ietekmē cilvēka pašsajūtu un veselību, viedokļi par to, kuri produkti ir veselīgi, bet kuri – nē, atšķiras. Kafija, kartupeļi, maize, makaroni, sarkanā gaļa, cukurs un sāls – tie ir tikai daži produkti, kuri nereti automātiski tiek ievietoti kategorijā “neveselīgs”. Cik tas ir pamatoti, skaidro sertificēta uztura speciāliste, “Narvesen” eksperte Lizete Puga.
8.jun
Ja arī jums mājās nav īsti kur likt mitro lietussargu, izmēģiniet šo vienkaršo triku. Lietussarga žāvētājs - puķu laistītājs!
8.jun
Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!
7.jun
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
7.jun
Vasarā daudziem ne reizi vien izdodas apdegt saulē. Saulē var apdegt ne tikai tie, kas devušies mērķtiecīgi sauļoties, bet arī vienkārši uzturoties brīvā dabā, neizmantojot saules aizsarglīdzekļus. Ja arī jums šovasar iznāks apdegt, ņemiet vērā šīs tautas metodes, kā dziedēt apdegumus!
6.jun
Pēkšņa panikas lēkme var pārsteigt, izbiedēt un likt piedzīvot ārkārtīgi nepatīkamas sajūtas, turklāt tā var sākties jebkurā vietā un laikā. Reiz piedzīvota, tā bieži vien neaizmirstas un rada bailes ko tādu sajust atkārtoti.