Saldie ķirbju kēksiņi ar kanēli

© unsplash.com

Izmēģini šos viegli pagatavojamos ķirbju kēksiņus ar kanēli!

Sastāvdaļas:

  • 225 g miltu;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 ēdamk. malta kanēļa;
  • 100 g pūdercukura;
  • 50 g brūnā cukura;
  • 2 olas;
  • 125 g izkausēta sviesta;
  • 200 g ķirbja biezeņa.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem.
  2. Lielā bļodā sajauciet miltus kopā cepamo pulveri, kanēli un abus cukurus.
  3. Ar mikseri saputojiet kopā ķirbju biezeni ar olām.
  4. Pievienojiet ķirbju - olu masu klāt sausajām sastāvdaļām.
  5. Klāt visam pielieciet izkausētu sviestu un ar mikseri visu saputojiet kopā viendabīgā masā.
  6. Lieciet mīklu mazo kēksiņu formās.
  7. Lieciet kēksiņus cepties cepeškrāsnī uz 15 minūtēm vai tik ilgi līdz tie gatavi.

Avots

Virtuvē

Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.