5 ēdieni, kurus maldīgi mēdzam uzskatīt par neveselīgiem

© pexels.com

Mūsdienās nereti iedalām visus pārtikas produktus "veselīgajos" un "neveselīgajos", taču bieži vien tie mēdz "pārceļot" no vienas kategorijas uz otru. Šoreiz apskatīsim piecus produktus, kurus patiesībā no neveselīgo produktu kastītes varam izņemt, ja esam tur tos ielikuši.

pexels.com

1. Kartupeļi

Izrādās, ka kartupeļi ir nedaudz pārprasti ogļhidrātu dēļ, jo cilvēki visus ogļhidrātu veidus mēdz sajaukt kopā. Lai gan kartupeļi satur ogļhidrātus, tajos ir arī daudz vērtīgu uzturvielu. Piemēram, nelielā kartupelī ir aptuveni 3 grami šķiedrvielu un 8 % dzelzs, 10% magnēzija, 12 % C vitamīna un 17% kālija no nepieciešamās dienas devas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Iestājoties pavasarim, daudzi cilvēki piedzīvo spēku izsīkumu un enerģijas trūkumu. Šādu stāvokli mēdzam dēvēt par pavasara nogurumu. Zinātnieki joprojām nav atraduši vienu izskaidrojumu, kāpēc, mainoties gadalaikiem, piedzīvojam pēkšņu spēku izsīkumu, taču tas varētu būt saistīts gan ar ārējām, gan iekšējām izmaiņām. 

Svarīgākais